ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρέθηκε στην Ιταλία το κλεμμένο έργο του Bansky από το Bataclan

βρέθηκε-στην-ιταλία-το-κλεμμένο-έργο-τ-43079

Ένα έργο τέχνης από τον Βρετανό καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy, που κλάπηκε το 2019 έξω από το θέατρο Bataclan στο Παρίσι, βρέθηκε μέσω της αστυνομίας στην κεντρική Ιταλία.

Βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία από τις αρχές, το έργο του Βρετανού Καλλιτέχνη γκράφιτι, Bansky. Το έργο τέχνης είχε κλαπεί έξω από το θέατρο Bataclan τον Ιανουάριο του 2019.

Το έργο, που απεικόνιζε μια νεαρή γυναίκα με μια θλιβερή έκφραση, ζωγραφίστηκε ως αφιέρωμα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του 2015 στο χώρο.

Η πολύτιμη ζωγραφιά του καλλιτέχνη, κόπηκε και αφαιρέθηκε από μια από τις πόρτες έκτακτης ανάγκης του χώρου, από μια ομάδα ατόμων με κουκούλα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ιταλικής πόλης L’Aquila, Michele Renzo, δήλωσε:

“Το εύρημα ήταν δυνατό μετά από έρευνες που διενήργησε ο εισαγγελέας σε συνεργασία με την αστυνομία και το γαλλικό δικαστικό σώμα”.

Όταν είχε κλαπεί, το θέατρο Bataclan είχε γράψει στον Twitter:

” Σήμερα είμαστε βαθύτατα αγανακτισμένοι, το έργο του Bansky, ένα συμβολικό μνημείο που ανήκε σε όλους -στους ντόπιους, στους κάτοικους του Παρισιού, στους πολίτες του κόσμου- κλάπηκε από εμάς” .

Η τοιχογραφία , που ονομάστηκε από το θέατρο “σύμβολο ανάμνησης”, ήταν μια από την σειρά έργων τέχνης που αποδίδονται στον Banksy και εμφανίστηκε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου