ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θέατρο διδάσκει…

το-θέατρο-διδάσκει-45862

Διαδικτυακές παραστάσεις και δράσεις για παιδιά από το «Αερόπλοιο»

Πρωτότυπη πρωτοβουλία έρχεται από το θέατρο για παιδιά «Αερόπλοιο» και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε παιδιά και γονείς, με τίτλο «Τα παραμύθια της οθόνης».

Το «Αερόπλοιο» μελέτησε την επίκαιρη μορφή που αξιοποιεί τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ως μέσο πολιτιστικής δημιουργίας και επικοινωνίας και διαμόρφωσε μία νέα δραστηριότητα που έρχεται στο σπίτι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και software που διαθέτει.

Τα παραμύθια της οθόνης είναι ολοκληρωμένη δραστηριότητα που γίνεται στο σπίτι με επίκεντρο χαριτωμένη παιδική θεατρική παράσταση. Οικογένειες από τη Μαγνησία, όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό απλά δηλώνουν συμμετοχή και δίνουν e-mail και τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν υπολογιστής και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το θέατρο και η ηθοποιός/ παιδαγωγός Λαμπρινή Θάνου επικοινωνούν μαζί τους πριν την παράσταση και ενημερώνουν για τις τεχνικές λεπτομέρειες που είναι απλές και στέλνουν συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά, σε σχέση με τη θεματολογία της παράστασης.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή γίνονται πολύ απλά η σύνδεση και η γνωριμία με τα παιδιά και τους γονείς. Ηθοποιός, παιδιά και γονείς γνωρίζονται μεταξύ τους και μέσα από την οθόνη γίνονται μια παρέα.

Η ηθοποιός διευθύνει το παιχνίδι που καλλιεργεί την κοινωνικότητα των παιδιών πέρα από τη θεατρική παιδεία, έστω και από απόσταση. Παιδιά και γονείς, που μπορεί να τους χωρίζει μεγάλη απόσταση, γνωρίζονται, μιλούν, παίζουν και γίνονται φίλοι.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται η παράσταση «Μην τρομάζετε το αηδόνι». Μια χαριτωμένη, τρυφερή, διδακτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα πουλιά, στη μεγάλη σκηνή του θεάτρου «Τόπος αλλού» με τραγούδια, χορό, σκηνικά, κοστούμια, και συμμετοχή των παιδιών.

Το «Αερόπλοιο» προετοιμάστηκε, απέκτησε τον κατάλληλο εξοπλισμό, τον έστησε και παρουσιάζει θέατρο για τα παιδιά σε live streaming ζωντανή απευθείας μετάδοση, αποκλειστικά για συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα στις 11.30 το πρωί, καλώντας στα τηλέφωνα 6944360015 και 6973882023.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου