ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφικά μηνύματα ευαισθησίας

συγγραφικά-μηνύματα-ευαισθησίας-50087

Ενδιαφέρουσες εκδόσεις κυκλοφόρησαν από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος»

Σε τέσσερις νέες, αξιόλογες εκδόσεις προχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», με στόχο τη στήριξη της ευαίσθητης διακονίας του και τον εμπλουτισμό της ενδιαφέρουσας εκδοτικής δημιουργίας του. Τα τέσσερα πονήματα προβάλλουν, το καθένα με τον δικό του τρόπο, τα μηνύματα του Ευαγγελίου και αποτελούν «μικρό λιθαράκι στη προσπάθεια της Εκκλησίας να οικοδομήσει πνευματικά τους σύγχρονους ανθρώπους, που ζουν «εν μέσω παγίδων πολλών»» υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου.

Το νέο βιβλίο του π. Θεόδωρου Μπατάκα, προέδρου του «Εσταυρωμένου» τιτλοφορείται «Ο ιερεύς ως προεστός και εξομολόγος και με υπότιτλο: Μια λαμπάδα που φωτίζει, αλλά κατακαίεται». Ενημερωτικό βιβλίο για νέους κληρικούς, αλλά και για πιστούς που επιθυμούν να γνωρίσουν, με απλό και πρακτικό τρόπο, θέματα σπουδαία και ουσιαστικά.

Τη φιλολογική επιμέλεια έχει η Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, φιλόλογος και συνεργάτιδα του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος – παράρτημα του «Εσταυρωμένου». Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς, ιεροκήρυκας – τ. καθηγητής. Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να το προσφέρει δωρεάν σ’ όλους τους κληρικούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και στις όμορες Μητροπόλεις της Θεσσαλίας και αλλού, όπου ζητηθεί. Η κίνηση αυτή του Δ.Σ. εντάσσεται στις εκδηλώσεις του συλλόγου επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την έναρξη της διακονίας του.

Το παραμύθι «Ο Τόντι, ο μέγας οδηγητής» απευθύνεται σε μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου. Προσφέρεται δωρεάν σ’ όλους τους μαθητές που θα επισκέπτονται το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος – Παράρτημα του «Εσταυρωμένου» και για όλους τους άλλους, που επιθυμούν να στηρίξουν τον Σύλλογο, πωλείται στην τιμή των 3 ευρώ στα γραφεία του «Εσταυρωμένου» και στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Συγγραφέας είναι η δασκάλα Σταυρούλα Δημητριάδη, την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Αννη Νικολέτη, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και τη φιλολογική επιμέλεια έχει η Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, φιλόλογος.

Το τρίτο βιβλίο έχει τίτλο «Οι… ηττημένοι της ζωής». Πρόκειται για επετειακή έκδοση, για τα 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του «Εσταυρωμένου», που περιέχει πρόλογο του Κ. Μάγου επίκουρου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λίγα λόγια από τον συγγραφέα π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του «Εσταυρωμένου». Το θεατρικό έργο «Οι… ηττημένοι της ζωής» περιέχει παράρτημα φωτογραφιών από την 25ετή δράση του «Εσταυρωμένου» και το άρθρο «Ο Εσταυρωμένος» μέσα από τη ματιά ενός νεαρού συμπολίτη του, του Τσαμπίκου Σκούμβρου, μεταπτυχιακού φοιτητή, κείμενο και φωτογραφίες από την ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» στη Βουλή των Ελλήνων, γνωριμία με τον «Εσταυρωμένο», βιογραφικό του συγγραφέα κ.ά.

Το τέταρτο βιβλίο έχει τον τίτλο «Το χαμογελαστό μουστάκι» και είναι θεατρικό έργο – διδακτική κωμωδία. Πρόκειται για το τελευταίο πόνημα του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα και προβάλλει το μεγάλο θέμα της μοναξιάς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με τους οικείους και πολλά άλλα θέματα σύγχρονα και παλιά. Το βιβλίο περιέχει πρόλογο της Κερασίας Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη φιλολόγου και λίγα λόγια του συγγραφέα π. Θεοδώρου Μπατάκα.

Οι νέες εκδόσεις, όπως και οι προηγούμενες, διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου