ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλή γεμάτη χρώματα

αυλή-γεμάτη-χρώματα-50113

Ο Βολιώτης Αργύρης Πανταζάρας μεταξύ των προσκεκλημένων στο αφιέρωμα για τον συνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο

Ξεχωριστό αφιέρωμα με προσκεκλημένους έκπληξη επιφυλάσσει στους φίλους της μουσικής «Η Αυλή των Χρωμάτων», με οικοδέσποινα την Αθηνά Καμπάκογλου, που θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2 την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Μεταξύ των προσκεκλημένων της βραδιάς ο βραβευμένος Βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας, ξεδιπλώνοντας το ερμηνευτικό του ταλέντο και την αγάπη του για τη μουσική, πέρα από την αδιαμφισβήτητη υποκριτική του δεινότητα.

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Κόκκινο ποτάμι», αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει αστείρευτη καλλιτεχνική γκάμα και ταλέντο που δεν περιορίζεται στο θέατρο, την υποκριτική, αλλά αγκαλιάζει την τέχνη στο σύνολό της.

«Επειτα από μια κουραστική εβδομάδα, σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας. Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της ψυχαγωγικής εκπομπής.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες, φιλοξενούνται στην αυλή και μοιράζονται συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Ολες οι τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μελωδικό αφιέρωμα στον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη.

Εδώ και σαράντα χρόνια ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι αφοσιωμένος στη μουσική δημιουργία, εργάζεται με σθένος και κατορθώνει να «παντρεύει» αρμονικά ετερόκλητα στοιχεία, από τη Δύση και την Ανατολή. Οι εργασίες του, οι οποίες αφορούν στον Πόντο και στη Σμύρνη αγαπήθηκαν πολύ, στοιχεία όμως, αντλεί και από την κρητική παράδοση, ενώ τα ροκ ακούσματα της γενιάς του παρουσιάζονται σχεδόν «ταυτόσημα» και «συγγενικά» δίπλα στις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Για τον φίλο και συνεργάτη τους Χρήστο Παπαδόπουλο ήρθαν μίλησαν ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Αποστόλου και οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης και Αργύρης Πανταζάρας.

Αγαπημένα τραγούδια θα παρουσιάσει το μουσικό σύμπαν του Χρήστου Παπαδόπουλου και τραγουδούν οι Ηλίας Κλωναρίδης, Μιχάλης Δημητριάδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ν. Ζερβάκης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Ιώ Νικολάου, Οζλέμ Δουργούτη, Στέργος Βόλας, Γιάννης Μωραΐτης, Αργύρης Πανταζάρας.

Παίζουν οι μουσικοί Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι – ούτι, Σταμάτης Χρήστου πιάνο, Γιώργος Μπαϊρακτάρης μπάσο, Κωνσταντίνος Ρήγας τύμπανα, Μιλτιάδης Καραΐσκος κιθάρα – σαντούρι, Γιώργος Ν. Ζερβάκης κρητική λύρα, Γιώργος Θεοδωρίδης ποντιακή λύρα.

Την παρουσίαση – αρχισυνταξία υπογράφει η Αθηνά Καμπάκογλου, τη σκηνοθεσία ο Χρήστος Φασόης, τη διεύθυνση παραγωγής ο Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης, τη δημοσιογραφική επιμέλεια ο Κώστας Λύγδας, τη μουσική σήματος ο Στέφανος Κορκολής, τη σκηνογραφία η Ελένη Νανοπούλου, τη διακόσμηση ο Βαγγέλης Μπουλάς και τις φωτογραφίες η Μάχη Παπαγεωργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου