Γέφυρα πολιτισμού η μουσική

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-06, 18:30:31
Δεκάδες κιθαριστές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινή πορεία
Γέφυρα πολιτισμού η μουσική

Συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα από τη συνεργασία δύο φορέων

Συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο συνεργασίας στον πολιτισμό.

Η Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συνενώνουν τις σημαντικότερες Κιθαριστικές Ορχήστρες της Ευρώπης υπό τη σκέπη Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας, που θα συμπράττει καλλιτεχνικά, αλλά και συνδυαστικά ως ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο με παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο σκοπός και ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό τους προσδιορισμό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, με τον αμοιβαίο σεβασμό μέσω της κουλτούρας, με υψηλά μουσικά πρότυπα για τη νεολαία και τέλος με την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου όλων των ευρωπαϊκών εθνών.

Η Κύπρος ηγείται της ίδρυσης και οργάνωσης της Ορχήστρας, προτάσσοντας υψηλές πολιτιστικές αξίες για πολλοστή φορά στους λαούς της Ευρώπης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας (Ε.Κ.Ο.), με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα είναι ο Ελληνοκύπριος καθηγητής κιθάρας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνης Κοΐζας, ο οποίος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών θα επιλέγει τους κατά τόπους καλλιτεχνικούς διευθυντές, ανά γεωγραφική περιφέρεια της Ευρώπης, με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, αλλά και παιδαγωγικού - κοινωνικού ήθους.

«Η Ορχήστρα θα απαρτίζεται από νέους σπουδαστές κιθάρας, καθηγητές, σολίστ, διευθυντές ορχήστρας, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. Θα αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα.

Η Ορχήστρα θα εμφανίζεται σε πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε πολλά και διαφορετικά επίσημα και μη επίσημα πλαίσια, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και καινοτόμες μορφές, για ευρύ φάσμα ακροατηρίων.

Με τις δραστηριότητές της θα ενεργεί ως πολιτισμικός πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Ενωση προβάλλοντας τον πλούτο και την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και των νεοεμφανιζόμενων ταλέντων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=