ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στόχευση στην επόμενη μέρα από τη «Μαγνήτων Κιβωτός»

στόχευση-στην-επόμενη-μέρα-από-τη-μαγ-55056

Νέος σχεδιασμός και πολιτιστικές παρεμβάσεις από τη «Μαγνήτων Κιβωτός»

Την «επόμενη ημέρα» διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός», έχοντας ως βασικό γνώρισμα ότι υπηρετεί τον πολιτισμό, ο οποίος είναι ο τομέας που η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως η μεγάλη δύναμη για την περιοχή.

Αναλυτικά στοιχεία για τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «επόμενης μέρας» θα καταθέσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνήτων Κιβωτός» και ο Νίκος Μαγγίτσης, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 12.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Μαγνήτων Κιβωτός», υπογραμμίζει ότι: «Ολοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι πολιτισμός δεν είναι στήνω συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις, αλλά είναι εργαλείο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, είναι τρόπος αντίληψης της ζωής, θέση απέναντι σε ότι συμβαίνει, πρόκληση και ερέθισμα για σκέψη, για πράξη. Επίσης, θεωρούμε ότι, έχουμε κατανοήσει, το αυτονόητο σε όλους, ότι ο πολιτισμός, οι τέχνες μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά τόσο στη διαχείριση της Παιδείας, όσο, και κυρίως, στην αντιμετώπιση της «επόμενης ημέρας», που δεν θα είναι όπως πριν. Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι, σίγουρα όμως διαφορετική και με άλλα δεδομένα δυσκολότερα και σκληρότερα».

Στόχος του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι η επόμενη μέρα με νέο πρόγραμμα, χαράσσοντας νέες πολιτικές και στρατηγικές ενίσχυσης της αυθεντικότητας του πολιτισμού και του πολιτιστικού δυναμικού της Μαγνησίας.

«Πρέπει να αναζητήσουμε δημιουργικές αντιστάσεις, νέους τρόπους σύνδεσης με το περιβάλλον, επανατοποθέτηση απέναντι στη «Μαγνήτων Κιβωτός», αλλά και του ρόλου της σε σχέση με την κοινωνία. Δεν πρέπει να παραμένουμε έγκλειστοι στους χώρους μας, αλλά να ζούμε την αγωνία της «επόμενης ημέρας» και να προσπαθήσουμε να σταθούμε όρθιοι, να βρούμε την δύναμη να αντιμετωπίσουμε την ανασφάλεια της «επόμενης μέρας», να επανασχεδιάσουμε τα προγράμματα μας, να βρούμε νέα εργαλεία και νέους τρόπους συγχρονισμού με την κοινωνία» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου