ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακά η Ορέστεια

διαδικτυακά-η-ορέστεια-55280

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Με την Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, που προβάλλεται διαδικτυακά, συνεχίζει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη συμμετοχή του στη σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο της πανδημίας.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παράσταση από το πλούσιο αρχείο του που μοιράζεται, εντελώς δωρεάν με το κοινό, μετά τις τρεις προηγούμενες διαδικτυακές πρεμιέρες της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, του Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και του Ηλέκτρα/Ορέστης του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ivo van Hove με τον θίασο της Comedie-Française.

Στην παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά, από τις πιο νεωτερικές σκηνοθετικές προτάσεις τραγωδίας των τελευταίων ετών, μ’ ένα λαμπερό επιτελείο συντελεστών, ο τραγικός μύθος του οίκου των Ατρειδών, από την άλωση της Τροίας ώς την ίδρυση του Αρείου Πάγου, προβάλλεται πάνω στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η Ορέστεια προβάλλεται σήμερα στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών στο YouTube: Greek Festival.

Η παράσταση παρουσιάζεται διαδικτυακά σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, διασκευή, σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, σκηνικά Εύας Μανιδάκη, κοστούμια Ιωάννας Τσάμη, μουσική Σταύρου Γασπαράτου, κίνηση από τη Σταυρούλα Σιάμου. Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τις φωτογραφίες η Εφη Γούση.

Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός), Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά), Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης), Αλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία), Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος), Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας), Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία), Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα), Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου