Γνωριμία μαθητών με την παράδοση

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-29, 17:10:16
Γνωριμία μαθητών με την παράδοση

Σε μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τις φορεσιές της Μαγνησίας συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

 

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου ανταποκρινόμενο στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμμετέχει στην ανοιχτή προκήρυξη του πολύπτυχου διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου, με σκοπό τη φιλοτέχνηση καλλιτεχνικού έργου και θέμα «Οι φορεσιές του Ν. Μαγνησίας».

Για τους μαθητές η περιπλάνηση στον χώρο της ελληνικής φορεσιάς έχει ιδιαίτερη γοητεία και αυτό αντανακλάται στο ενδιαφέρον τους, κάθε φορά που σχολική ομάδα συμμετέχει στο παγιωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λ.Ε.Β. , με τίτλο «γνωρίζω τις φορεσιές του τόπου μου». Μέσα από τις εικόνες και τα σχετικά κείμενα που θα διαβάσουν και που αφορούν στο μακρινό ή το κοντινό παρελθόν μας, ξεπροβάλλουν φιγούρες γεμάτες χάρη, ομορφιά, αισιοδοξία. Η γνωριμία με την ιδιοσυγκρασία της φυλής μέσω των παραδοσιακών ενδυμασιών που φορέθηκαν στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή μας από τους ντόπιους κατοίκους (Πήλιο, Τρίκερι, Β. Σποράδες, Αλμυρός, Βελεστίνο, ορεινά και πεδινά της Θεσσαλίας) για τα παιδιά σίγουρα θα είναι ένα κέρδος.

Για τυχόν ερωτήματα των μαθητών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, μπορούν να ενημερώνονται στο e-mail: likioelinidonvolou@gmail.com.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=