ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική πανδαισία για όλους

μουσική-πανδαισία-για-όλους-60568

Διαδικτυακές παραστάσεις με σπουδαία ονόματα μέχρι και τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σπουδαίων παραστάσεών του με πλούσιο πρόγραμμα και σπουδαία ονόματα. Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν χιλιάδες θεατές τις ψηφιακές αναμεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κατακλύζοντας τα social media του.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην πρώτη σειρά διαδικτυακών προβολών του Μεγάρου αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας δεύτερης σειράς αναμεταδόσεων με τίτλο «Megaron Online», τον Μάιο και τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιαστούν εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις από το αρχείο του ΜΜΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μεθαύριο Κυριακή 31 Μαΐου θα παρουσιαστεί διαδικτυακά το κοσμαγάπητο «West Side Story» του Λέοναρντ Μπερνστάιν, μία από τις πιο άρτιες και καλοδουλεμένες συμπαραγωγές της Καμεράτας με τον ΟΜΜΑ και το Ελληνικό Φεστιβάλ, που άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους. Συμμετέχει πολυμελής θίασος νεαρών τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών, με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Σάττι, Γιάννη Καλύβα, Ιάσονα Μανδηλά και Ελένη Σταμίδου. Στη διεύθυνση ορχήστρας ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος σκηνοθέτησε την παράσταση μαζί με τον Αμερικανό Τζον Τοντ, σπεσιαλίστα του είδους.

Λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, προβάλλεται διαδικτυακά η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών που διοργανώθηκε το 2010 από το ΜΜΑ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη συμμετοχή της Καμεράτας (μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ) καθώς και χορωδιών βυζαντινής και δυτικής μουσικής.

Στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται επίσης οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη σπουδαία ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο (Making-of) με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκι καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

Ολες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ. Η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του Μegaron Plus έγινε από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Mποδοσάκη (www.blod.gr).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου