ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Θέλω να ονειρεύομαι», το μήνυμα των «Ηχόμελον»

θέλω-να-ονειρεύομαι-το-μήνυμα-των-η-64497

Η μουσική παρέα «Ηχόμελον» από τον Βόλο στέλνει δυνατά πολιτιστικά μηνύματα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα δισκογραφική δουλειά της μουσικής παρέας «Ηχόμελον» από τον Βόλο. Η συλλογή «Θέλω να ονειρεύομαι» περιέχει δεκατέσσερα τραγούδια που είναι όλα συνθέσεις των μελών του «Ηχόμελον» σε στίχους δικούς τους και της Ελένης Παπαδημητρίου, της Μένιας Συρούκη, του Αστέρη Σχοινά, του Στέφανου Τακτικού, του Θεοδόση Τζιαφέτα και του Αργύρη Χατζηνάκη.

Την υπέροχη παρέα τραγουδοποιών από το Βόλο απαρτίζουν οι Κατερίνα Κασιμάτη, Θανάσης Κατεργάρης, Μιλτιάδης Μίλτος και ο Νίκος Παρθένης, που συναντήθηκαν πριν από μερικά χρόνια και μελοποιούν, στιχουργούν, παίζουν και τραγουδούν δικά τους τραγούδια.

Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, «Θέλω να ονειρεύομαι», σε στίχους και μουσική του Νίκου Παρθένη δίνει το δημιουργικό στίγμα της ομάδας, ενώ ξεχωρίζει επίσης το τραγούδι «Σ’ έναν αγώνα άνισο» σε στίχους Αργύρη Χατζηνάκη και μουσική Θανάση Κατεργάρη, που ερμηνεύει μοναδικά η Μαρία Σουλτάτου. Ξεχωρίζει επίσης η εκφραστική χροιά και η καθαρότητα της φωνής του Νίκου Παρθένη.

Ποικίλα μουσικά ηχοχρώματα συνυπάρχουν αρμονικά, λάτιν, τζαζ, μπαλάντες, ζεμπέκικο και έντεχνες πινελιές, με οδηγό τις υπέροχες φωνές που τα ερμηνεύουν και συνδετικό κρίκο το καλλιτεχνικό μεράκι των δημιουργών.

Στις ηχογραφήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε στούντιο του Βόλου και της Αθήνας, έπαιξαν οι μουσικοί Αλέξης Βαγενάς σαξόφωνο, Κώστας Γεδίκης μπουζούκι – ενορχήστρωση «Σ’ έναν αγώνα άνισο», Νίκος Γύρας ηλ. μπάσο, Ιάκωβος Μπαδιανούδης φλάουτο, Δημήτρης Μπεφάνης μπουζούκι, Δημήτρης Νάσιος ηλ. κιθάρα, Γιάννης Πολίτης μπουζούκι, Φίλιππος Ρέτσιος ηλ. μπάσο, Ιάσονας Τουφεξής βιολί, Γιάννης Τσέρτος πιάνο, Γιώργος Χαρίτος κανονάκι – κοντραμπάσο. Το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Απόστολο Μόσιο (Best of Studio).

Η μουσική παρέα «Ηχόμελον» αντιπροσωπεύει την πολύπλευρη διάσταση της μουσικής και του τραγουδιού, που δημιουργούν θετικά συναισθήματα στον ακροατή και υπενθυμίζουν ότι η μουσική είναι βάλσαμο ψυχής στα καλά και τα δύσκολα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου