Ανοιχτό το Μουσείο της Πόλης Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-23, 15:15:17
Ανοιχτό το Μουσείο της Πόλης Βόλου

Κοντά στους φίλους του πολιτισμού ο χώρος που αναδεικνύει την ιστορία του Βόλου

 

Ημερομηνία ορόσημο η διεθνής μέρα μουσείων που σηματοδότησε την επαναλειτουργία του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, που βρίσκεται Φερών 17, στα Παλιά. Λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο, ενώ απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των πολιτών και αναπτύσσεται και στους δύο ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Ακόμη, παρατείνεται, έως την Κυριακή 14 Ιουνίου, η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921 - 1981, ενθυμήματα». Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης με σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα από την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων εγκαινιάζεται ο ανανεωμένος και εμπλουτισμένος ιστότοπος του Μουσείου Πόλης, στη διεύθυνση www.vmoc.gr. Στη νέα ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά, εκτός από τις απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ηχητικούς ιστορικούς περιπάτους για τη δεκαετία του 1940, εικονικές διαδρομές στην πόλη, αλλά και πολυμέσα, βίντεο και υλικό από δράσεις της Διεύθυνσης. Δίνεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης της μεγάλης έκθεσης «Βόλος - Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά» με την οποία εγκαινιάστηκε το Μουσείο, ενώ σε τακτική βάση θα παρουσιάζονται επιλεγμένες ιστορίες από την παρούσα έκθεση.

Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 - 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 - 13.30 και 18.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστό. Τα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τηλ. 2421029878, e-mail museum.volos@gmail.com.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=