ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αΐντα» στο διαδίκτυο

αΐντα-στο-διαδίκτυο-72456

Τη διάσημη όπερα του Βέρντι παρουσιάζει δωρεάν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την ιστορική «Αΐντα», την πρώτη που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, υποδέχεται το Μegaron Online σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για πολυπρόσωπη όπερα – υπερπαραγωγή, που, μετά την πρώτη παρουσίασή της στη φημισμένη Αρένα της Βερόνας τον Ιούνιο του 1999, ανέβηκε δύο χρόνια αργότερα με τεράστια επιτυχία στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Τζουζέππε Βέρντι και για τα 130 χρόνια από την πρεμιέρα του έργου στην Οπερα του Καΐρου.

Το τολμηρό εγχείρημα της αναπροσαρμογής σε κλειστό χώρο μιας τόσο μεγάλων διαστάσεων παράστασης έφερε σε πέρας ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες, σκηνογράφους και ενδυματολόγους, ο Πιερ Λουίτζι Πίτσι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν λαμπρά αστέρια του οπερατικού στερεώματος.

Την Αιθιοπίδα σκλάβα Αΐντα ενσαρκώνει η Ρωσίδα δραματική σοπράνο Όλγα Ρομάνκο, τον Ρανταμές, τον αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού, ο Αργεντινός Χοσέ Κούρα και την αιγύπτια πριγκίπισσα Άμνερι η Αμερικανίδα μετζοσοπράνο Nάνσι Μόλτσμπι. Μαζί τους επί σκηνής, ο μπάσος Παάτα Μπουρτσουλάτζε σαν Ράμφις και ο μπασοβαρύτονος Τζέιμς Τζόνσον σαν Αμονάσρο.

Το καστ συμπληρώνουν οι διεθνώς διακεκριμένοι Ελληνες ερμηνευτές Χριστόφορος Σταμπόγλης, Μαρίνα Βουλογιάννη και Γιάννης Χριστόπουλος. Τα αριστουργηματικά πολυφωνικά μέρη της διάσημης όπερας του Βέρντι τραγουδούν η Χορωδία της ΕΡΤ και μέλη της βουλγαρικής Χορωδίας της Όπερας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Μπουργκάς (διεύθυνση Αντώνης Κοντογεωργίου). Χορεύουν ο Ρομπέρτο Μπολλέ, η Μύρνα Καμάρα και μέλη του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Σόφιας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο πολυβραβευμένος μετρ του ιταλικού ρεπερτορίου Ντονάτο Ρεντσέττι. Η μαγνητοσκόπηση της παράστασης έγινε στις 12 Μαΐου 2001 και αναμεταδίδεται με την ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος της Αρένας της Βερόνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου