ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φινάλε για την Πειραματική Σκηνή λόγω πανδημίας

φινάλε-για-την-πειραματική-σκηνή-λόγω-72700

Ραντεβού τον χειμώνα για την Πειραματική Σκηνή, που σχεδιάζει τα επόμενα θεατρικά βήματα

Με το βλέμμα στη χειμερινή σεζόν η Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας, προετοιμάζοντας προσεκτικά τα επόμενα βήματα, με την ελπίδα ότι η πανδημία θα αποτελεί σύντομα παρελθόν. Μετά το πρόωρο κλείσιμο της αυλαίας της παράστασης «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» και λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία, η ομάδα θα επανέλθει στη σκηνή τη χειμερινή σεζόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περίοδος αναγκαστικής ανάπαυλας και ανασύνταξης δυνάμεων η συγκεκριμένη, με τον Δημήτρη Πανταζή, «ψυχή» της Πειραματικής, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι λόγω της πανδημίας ανατράπηκε ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός, που περιελάμβανε δύο ακόμη θεατρικές παραγωγές.

Προβληματισμένος και επιφυλακτικός εμφανίζεται ο γνωστός Βολιώτης σκηνοθέτης και ηθοποιός, επισημαίνοντας ότι «όλα είναι αβέβαια και δεν γνωρίζουμε ποιες συνθήκες θα διαμορφωθούν τον χειμώνα και αν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις σε κλειστούς χώρους». Κατά συνέπεια, προχωρεί ο προγραμματισμός για τη νέα θεατρική σεζόν, με γνώμονα, πάντα, τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και σημείο αναφοράς τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί.

Υπέρμαχος της άμεσης επικοινωνίας με τον θεατή, δηλώνει αντίθετος με τις διαδικτυακές προβολές και επισημαίνει: «Το θέατρο είναι παραστατική τέχνη και κατά συνέπεια είμαι αντίθετος να λειτουργεί με τη μορφή βίντεο, παρουσιάζοντας το θέατρο σαν κινηματογράφο».

Το διάστημα της πανδημίας και η δίμηνη αποχή από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, σηματοδότησε για τον ίδιο μια περίοδο ενδοσκόπησης και μελέτης, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχεις το κουράγιο να αντεπεξέλθεις ψυχολογικά για να προχωρήσεις. Αναμφίβολα, το κλείσιμο των θεάτρων και το πλήγμα που υπέστη ο πολιτισμός από την πανδημία, αλλά και όλοι γενικά οι επαγγελματικοί κλάδοι, μας έχουν επηρεάσει αρνητικά».

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για τον πολιτισμό, σχεδιάζει τα νέα θεατρικά βήματα της ομάδας, ενώ σημειώνει ότι όλα θα γίνουν αναλόγως των συνθηκών που θα διαμορφωθούν και των επιλογών που θα υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου