Συγκλονιστικές πολιτιστικές εμπειρίες προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-18, 17:13:28
Οι φίλοι του πολιτισμού αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τις εμπειρίες τους
Συγκλονιστικές πολιτιστικές εμπειρίες προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Πλατφόρμα ψηφιακής αφήγησης με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς

Προτροπή στους φίλους του πολιτισμού να αφηγηθούν τη δική τους πολιτιστική εμπειρία με τη βοήθεια διαδικτυακής πλατφόρμας δίνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

«Αν και ακόμα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε αγαπημένα μας αξιοθέατα, μπορούμε να γίνουμε «πρεσβευτές» της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω του PLUGGY» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα πολιτιστικής δικτύωσης στην Ευρώπη, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράψουν τις εντυπώσεις τους από αγαπημένες περιοχές, να μοιραστούν τις πολιτιστικές εμπειρίες τους, καθώς και μικρά μυστικά για τον πολιτισμό του τόπου τους.

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα, όπως εφαρμογή αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και άλλα, οι συμμετέχοντες δημιουργούν μοναδικές ιστορίες για το παρελθόν και το παρόν της περιοχής. «Κρυμμένα» μνημεία, μουσεία, ξεχασμένες παραδόσεις και τοπικές συνήθειες, μνήμες και ιστορίες αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική ματιά, κρατώντας ζωντανή την ευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.

Το PLUGGY αποτελεί καρπό τριετούς ερευνητικού έργου με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συντονιστή το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ. Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η Clio Muse και ακόμα έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους για το συγκεκριμένο έργο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=