ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τις φορεσιές της Μαγνησίας

μαθητικός-διαγωνισμός-με-θέμα-τις-φορ-78706

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου ανταποκρινόμενο στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμμετέχει στην ανοικτή προκήρυξη του πολύπτυχου διαγωνισμού που διοργανώνεται διά του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου, με σκοπό τη φιλοτέχνηση καλλιτεχνικού έργου και θέμα «Οι φορεσιές του Ν. Μαγνησίας».

Για τους μαθητές η περιπλάνηση στο χώρο της ελληνικής φορεσιάς έχει ιδιαίτερη γοητεία και αυτό αντανακλάται στο ενδιαφέρον τους, κάθε φορά που σχολική ομάδα συμμετέχει στο παγιωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λ.Ε.Β. , με τίτλο «γνωρίζω τις φορεσιές του τόπου μου». Μέσα από τις εικόνες και τα σχετικά κείμενα που θα διαβάσουν και που αφορούν το μακρινό ή το κοντινό παρελθόν μας, ξεπροβάλλουν φιγούρες γεμάτες χάρη, ομορφιά, αισιοδοξία. Η γνωριμία με την ιδιοσυγκρασία της φυλής μέσω των παραδοσιακών ενδυμασιών που φορέθηκαν στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή μας από τους ντόπιους κατοίκους (Πήλιο, Τρίκερι, Σποράδες, Αλμυρός, Βελεστίνο, ορεινά και πεδινά της Θεσσαλίας) για τα παιδιά σίγουρα θα είναι ένα κέρδος.

Ο σκοπός του διαγωνισμού μέσα από την εικαστική δημιουργία είναι να βοηθήσει τους μαθητές να πραγματοποιήσουν μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, σε βάθος χρόνου.

Για την υποβολή προτάσεων οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται να υποβάλουν περισσότερες από μια προτάσεις. Κάθε πρόταση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλεται σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α3. Το ζωγραφικό έργο μπορεί να δημιουργηθεί με πάσης φύσεως χρώματα (ξυλοχρώματα, παστέλ, τέμπερες, κάρβουνο κλπ), με σύνθεση ποικιλίας υλικών (κολλάζ με ύφασμα, χαρτί, χάντρες, μέταλλο, κουμπιά και οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο να ενταχθεί στο έργο) και με μικτή τεχνική.

Το ζωγραφικό έργο θα πρέπει απαραίτητα να παραπέμπει στις παραδοσιακές φορεσιές του Ν. Μαγνησίας. Να είναι πρωτότυπο και αυθεντικό. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα.

Για τυχόν ερωτήματα των μαθητών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να ενημερώνουν στο e-mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου