ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική διαδικτυακή δράση από το «Σταύρος Νιάρχος»

μουσική-διαδικτυακή-δράση-από-το-στα-81396

Στο ψηλότερο σημείο του, στο ενεργειακό στέγαστρο, εκεί απ’ όπου η πόλη μοιάζει διαφορετική, θα φιλοξενήσει συναυλία, για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε τις πύλες του, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για τη μουσική βραδιά του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτού, με τη συμμετοχή της μεσόφωνου Αννας Παγκάλου, η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς συναυλιών #snfccAtHome: music και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και έχει μέχρι στιγμής φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία συναυλίες των Theodore, Σταύρου Λάντσια και Δήμητρας Γαλάνη.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός θα βρεθεί στο ενεργειακό στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ σε μια ιδιαίτερη στιγμή της Αθήνας, στη δύση του ήλιου, και, συντροφιά με τους στίχους της Κικής Δημουλά από το ποίημα «Μια μετέωρη κυρία», θα ανοίξει ένα κανάλι ακρόασης σε αυτό το σημείο αιώρησης μεταξύ του ιστού της πόλης και του ουρανού της.

«Hχοι, μνήμες από άλλες στιγμές, έρχονται σαν θόρυβοι και αρμονίες, συνδέονται και γίνονται μια νέα μουσική. Μια γυναίκα βρίσκεται εκεί, μετέωρη πάνω από την Αθήνα. Η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου, αφουγκράζεται την πόλη και μετατρέπει τους ήχους από άλλες στιγμές της σε περιπέτειες μιας φωνής. Οι εφήμεροι ήχοι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα τέσσερα τεταρτημόρια της πόλης, σταματούν. Hχοι συμπλέκονται, επιστρέφουν πίσω. Μια μουσική, εκείνη τη στιγμή, για τους κατοίκους της Αθήνας» λέει χαρακτηριστικά ο συνθέτης περιγράφοντας την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στο snfcc.org/kamarotos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου