ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός διηγήματος

διαγωνισμός-διηγήματος-102453

«Μείνε κοντά μου από μακριά» προτρέπουν οι διοργανωτές τους συμμετέχοντες

Πρωτότυπο διαγωνισμό, με θέμα την πανδημία διοργανώνουν οι Εκδόσεις «Πηγή» και προσκαλούν τους Ελληνες συγγραφείς, νεότερους και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία ή τις προσωπικές τους εμπειρίες, με απώτερο σκοπό τη συλλογή και έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος είναι ο τόμος αυτός να αποτελέσει για τους μελλοντικούς αναγνώστες μία καταγραφή της πορείας και διαμόρφωσης της έννοιας του έρωτα στις μέρες της δοκιμασίας από τον Covid-19, το πόσο δοκιμάστηκε, αλλά και το πώς η αγάπη και ο ζήλος για επικοινωνία δεν σταματά ποτέ. Δεν ασθενεί, ούτε πεθαίνει, παρά δυναμώνει και εφευρίσκει νέους δημιουργικούς τρόπους για έκφραση και επαφή. Οι συμμετοχές υποβάλλονται με ηλεκτρονική αποστολή στο [email protected]/.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να έχουν τίτλο και έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα διήγημα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής διηγήματος είναι η 1η Μαΐου 2020, στις 12.00 το μεσημέρι.

Το πρώτο βραβείο αντιστοιχεί στην έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις «Πηγή». Ο συγγραφέας του διηγήματος που θα ξεχωρίσει, θα συνεργαστεί με τις Εκδόσεις «Πηγή», με σκοπό την έκδοση ενός λογοτεχνικού έργου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας, θα έχει συμμετοχή στις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις βιβλίου, λαμβάνοντας παράλληλα τη φροντίδα της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων, αναφορικά με την προώθηση και διάδοσή του στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου