ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

διαγωνισμός-συγγραφής-και-εικονογρά-126049

Διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου για ενήλικες, με τίτλο για φέτος: «HomeISTORY – Μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών», προκηρύσσουν η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάστηκε στις 2 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός HomeISTORY θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Οσοι θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα γράψουν ένα παραμύθι που θα συστήνει στους μικρούς αναγνώστες τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και τη χρήση της ως μέσου πρόσβασης σε έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και σε θησαυρούς γνώσης. Το παραμύθι που θα επιλεγεί θα δημοσιοποιηθεί ώστε όσοι συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να υποβάλουν σχέδια για την εικονογράφησή του.

Ειδικότερα: Στην πρώτη φάση που διεξάγεται από προχθές έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνεται η υποβολή παραμυθιών.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την επιτροπή του διαγωνισμού και δημοσιοποίηση του κειμένου που θα έχει επιλεγεί.

Στην δεύτερη φάση, από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η προβολή σχεδίων για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την εικονογράφηση.

Το κείμενο και η εικονογράφηση που θα επιλεγούν θα εκδοθούν ψηφιακά από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3739651 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου