ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγκαλιάζει πέντε γενιές

αγκαλιάζει-πέντε-γενιές-129579

«Το Εγγλεζονήσι» αναπτύσσει δράσεις πολιτισμού, που αναδεικνύουν την παράδοση

Στιγμιότυπα από την πολυσχιδή δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», που παραμένει σε φάση αναμονής για τη λήξη της πανδημίας, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάσωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της Ιστορίας, του πολιτισμού, των αρχών, των αξιών και των παραδόσεων του Μικρασιατικού Ελληνισμού σε νεότερες γενιές.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια με πρώτο πρόεδρο τον Μανώλη Παρασκευά (1988 – 1993) και εν συνεχεία τις Ελπίδα Τσάγγαρη (1994 – 1999) και Ουρανία Σταματιάδου (2000 – έως σήμερα) δημιούργησαν σε εθελοντική βάση τμήμα χορωδίας ενηλίκων και χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων. Σταδιακά προχώρησαν στη συλλογή φωτογραφικού, αρχειακού και μουσειακού υλικού στην προσπάθεια να διασώσουν και να φέρουν στο φως στοιχεία της καταγωγής τους.

Σήμερα ο Σύλλογος αγκαλιάζει πέντε γενιές και παρουσιάζει αξιόλογη δράση, συμμετέχοντας ανελλιπώς στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, συνεργάζεται άψογα με άλλες χορωδίες και χορευτικά σύνολα, με πολιτιστικούς φορείς και παρουσιάζει εξαιρετικές παραστάσεις με συνδυασμό λόγου, χορού και θεατρικών δρώμενων.

Επιδίωξη από την ίδρυσή του και όνειρο είναι η απόκτηση ενός από τα προσφυγικά της Νέας Ιωνίας προκειμένου να στήσει ένα παραδοσιακό μικρασιατικό σπίτι, σημείο αναφοράς στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου