ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διηγήματα για τον κορονοϊό

διηγήματα-για-τον-κορονοϊό-132239

Πρωτότυπος διαγωνισμός από τις Εκδόσεις «Πηγή» σε καιρό πανδημίας

Πρωτότυπο διαγωνισμό προκήρυξαν οι εκδόσεις «Πηγή», προσκαλώντας τους Ελληνες συγγραφείς, νεώτερους και… βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία ή τις προσωπικές τους εμπειρίες, με απώτερο σκοπό τη συλλογή και έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος είναι, ο τόμος αυτός να αποτελέσει για τους μελλοντικούς αναγνώστες μία καταγραφή της πορείας και διαμόρφωσης της έννοιας του έρωτα στις μέρες της δοκιμασίας από τον COVID-19, το πόσο δοκιμάστηκε, αλλά και το πώς η αγάπη και ο ζήλος για επικοινωνία δεν σταματά ποτέ. Δεν ασθενεί, ούτε πεθαίνει, παρά δυναμώνει και εφευρίσκει νέους δημιουργικούς τρόπους για έκφραση και επαφή.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να έχουν τίτλο και να μην είναι μικρότερα των 1000 λέξεων, ούτε όμως και μεγαλύτερα των 2.500 λέξεων. Απαραίτητα είναι επίσης τα στοιχεία του συγγραφέα και ένα βιογραφικό του σημείωμα, ενώ πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: [email protected]. Καταλυτική ημερομηνία είναι η 1η Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι και κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής με ένα διήγημα. Κριτική επιτροπή, που θα συγκροτήσει ο εκδοτικός οίκος, θα διαβάσει τα έργα, θα τα αξιολογήσει και τα καλύτερα θα συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση.

Ο συγγραφέας του διηγήματος που θα ξεχωρίσει θα συνεργαστεί με τις εκδόσεις «Πηγή», με σκοπό την έκδοση ενός λογοτεχνικού έργου. Επιπλέον, οι διακριθέντες του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου, όπως προβλέπεται στους όρους του διαγωνισμού, ενώ το 20% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα / συλλόγους της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου