Μέτρα ζητούν οι αρχαιολόγοι

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-26, 16:57:12
Μέτρα ζητούν οι αρχαιολόγοι

Επείγον αίτημα του Συλλόγου στο Υπουργείο Πολιτισμού

 

Περαιτέρω μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, εκτός από την αναστολή λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΗ) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα ο Σύλλογος, γίνεται λόγος για συνωστισμό στους χώρους εργασίες και συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού, όπως έχει αποδειχτεί, ιού.

 «Δεν μπορεί η πρόνοια του ΥΠΠΟΑ να εξαντληθεί στο κλείσιμο των μουσείων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΕΗ υπογραμμίζοντας πως σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες του ΥΠΠΟΑ εξυπηρετείται κοινό (που προσέρχεται να καταθέσει αιτήσεις κλπ), υπάρχει τεράστια έλλειψη χώρου, ενώ όλες οι ειδικότητες στοιβάζονται μαζί σε συνθήκες εν δυνάμει καταστροφικές.

Ο ΣΕΗ ζητά την λήψη άμεσων δραστικών μέτρων όπως η απολύμανση όλων των χώρων αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ και η άμεση προμήθεια όλου του προσωπικού με στοιχειώδη μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κλπ. Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «αναζητηθούν αστικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας υπαλλήλου ή συγγενικών του προσώπων εξαιτίας της έλλειψης των στοιχειωδών μέσων προστασίας στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=