ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ματιές στο μουσείο Ερμιτάζ

ματιές-στο-μουσείο-ερμιτάζ-155951

Ψηφιακή περιήγηση από το σπίτι στο εμβληματικό μουσείο, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η λίστα των μουσείων που προσφέρουν δυνατότητες διαδικτυακής περιήγησης στις συλλογές τους. Την ώρα που τα ταξίδια αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου προσφέρουν πλέον δυνατότητες διαδικτυακής περιήγησης στις συλλογές τους.

Η πιο μεγάλη σε διάρκεια και ενδελεχής περιήγηση -στον εικονικό κόσμο- που προσφέρεται σήμερα σε όσους ακολουθούν με σεβασμό και προσήλωση την προτροπή «Μένουμε σπίτι» είναι η περιήγηση του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ίσως του μεγαλύτερου σε έκταση και αριθμό έργων τέχνης στον κόσμο, περιήγηση 5 ωρών, 19 λεπτών και 28 δευτερολέπτων!

Μια ματιά σε 45 αίθουσες, 588 έργα τέχνης Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Καραβάτζο, ανάμεσα σε πολλά σπουδαία, ζωντανές περφόρμανς από τον Ρώσο μουσικοσυνθέτη Kirill Richter και από χορευτές του Hermitage Theater και σκηνοθετημένες επισκέψεις φιλότεχνων στο μουσείο.

«Αυτό το βίντεο, για εμένα, έχει να κάνει με τη σύνδεση μέσα στον χρόνο» είπε η 29χρονη σκηνοθέτης Αξίνια Γκογκ. «Τέχνη, η οποία είναι διαχρονική, συναντά τη σύγχρονη ζωή και την τεχνολογία αιχμής» πρόσθεσε η σκηνοθέτης, κόρη ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας στη διάσημη Tretyakov Gallery της Μόσχας. Το βίντεο γυρίστηκε με τη χρήση ενός πολύπλοκου συστήματος σταθεροποιητών κάμερας και γερανών που σάρωναν μεγάλους χώρους. Δημιούργησαν επιπλέον και εφαρμογή για να ελέγχουν μακρόθεν τις λειτουργίες video του κινητού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου