ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψηφιακή ξενάγηση σε μουσεία

ψηφιακή-ξενάγηση-σε-μουσεία-158315

Επίσκεψη του κοινού σε εμβληματικούς χώρους πολιτισμού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Επισκέψεις σε εμβληματικούς χώρους πολιτισμού πραγματοποιούν δεκάδες ενδιαφερόμενοι με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, που τους δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μουσεία και μνημεία, παραμένοντας στο σπίτι, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Λάτρεις της ψηφιακής τεχνολογίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Μαγνησίας έχουν τη δυνατότητα να μένουν στο σπίτι λόγω του κορονοϊού και να βλέπουν με άνεση από το σαλόνι του σπιτιού τους τις συλλογές των μουσείων και της εθνικής πινακοθήκης με την ψηφιακή περιήγηση του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι πολιτιστικοί οργανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού προσφέρουν διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης και διαδραστικά ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, προσκαλώντας το κοινό και όσους επιθυμούν να δουν από κοντά εμβληματικά μνημεία, αγάλματα, αρχαιολογικά ευρήματα και χώρους που αφηγούνται ιστορικά γεγονότα.

Μέσω των διαθέσιμων ψηφιακών εφαρμογών, οι χρήστες του διαδικτύου, όπου κι αν βρίσκονται, μπορούν να περιηγηθούν σε πολιτιστικούς χώρους, να παίξουν με τα παιδιά τους εκπαιδευτικά παιχνίδια, γνωρίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου με πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Διαδικτυακές εφαρμογές

Διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης διαθέτουν τα παρακάτω μουσεία και μνημεία: Εθνικό Αρχαιολογικό, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος, Νομισματικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Ηρακλείου και Αρχαιολογικό Ηρακλείου, Ασιατικής Τέχνης, Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, Αρχαιολογικό Ηγουμενίτσας, Αρχαιολογικό Τεγέας.

Παράλληλα το μουσείο Ακρόπολης διαθέτει διαδικτυακά ψηφιακές εφαρμογές που αναδεικνύουν τα εκθέματα και φωτίζουν πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στο μουσείο Μπενάκη (www.benaki.org) λειτουργούν εικονικές περιηγήσεις σε όλες τις αίθουσες, εκατοντάδες έργα τέχνης παρουσιάζονται με ηχητική ξενάγηση σε έξι γλώσσες.

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης διαθέτει στην ιστοσελίδα της (www.ysma.gr ) ανοικτές ψηφιακές εφαρμογές και ποικίλο υλικό για τα μνημεία και τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου