ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμική μουσική παρέα

δυναμική-μουσική-παρέα-163790

Οκτώ χρόνια πολιτιστικής δραστηριότητας συμπλήρωσε ο Σύλλογος «Φίλοι της μουσικής», που έχει αποκτήσει πολλούς ένθερμους φίλους

Το πολιτιστικό του στίγμα δίνει στην πόλη ο Σύλλογος «Φίλοι της μουσικής Βόλου» που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 και συμβάλλει αποφασιστικά στην εξάπλωση και προαγωγή της μουσικής παιδείας, ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία.

Εχοντας ως συνδετικό πυρήνα την μελέτη και έρευνα της μουσικής, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα μέλη του Συλλόγου ένωσαν τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της διάσωσης και διάδοσης των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομίας.

Η μουσική παρέα που ξεκίνησε την δράση της πριν από οκτώ χρόνια, έχει πολλούς ένθερμους φίλους, διευρύνοντας κατά πολύ τον αρχικό πυρήνα των ιδρυτικών μελών. Κάθε δραστηριότητα που διοργανώνουν είναι κι ένα πάρτι ανοιχτό στο κοινό, μια πρόσκληση κεφιού, μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Πολυποίκιλες οι δραστηριότητες του Συλλόγου, περιλαμβάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές στην ΕΡΑ Βόλου, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, την διοργάνωση συναυλιών, οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην μουσική του κινηματογράφου και πολλές ακόμη δράσεις.

Κάθε δραστηριότητα και ένα καινούργιο κεφάλαιο στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος, και διακρίνονται για την ποιότητα και το εύρος των θεαμάτων που πραγματεύονται.

Πλούσιος είναι, στο μεταξύ, ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης των φίλων της μουσικής, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με παρεΐστικη διάθεση, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όσους αγαπούν τη μουσική, τον πολιτισμό και το έργο σύγχρονων αλλά και παλαιότερων δημιουργών, που έγραψαν ιστορία. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος ήταν ο Γιάννης Τζαμτζής, ενώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποτέλεσαν κατά καιρούς οι Βασίλης Τζινόπουλος, Κώστας Ανέστης, Γιάννης Καλαντζής, Τζαννέτος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σεφαλίδης, Βασιλική Μπάκου, Λέων Μουρτζούκος και Βαρβάρα Κολλιού. Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Βασίλης Ιορδανίδης, πρόεδρος, Χριστίνα Γουλιώτη αντιπρόεδρος, Γιώργος Μακρής γενικός γραμματέας, Γιάννης Τζαμτζής ταμίας, Στέλιος Αναγνωστάκης μέλος.

Πολλές και επιτυχημένες οι εκδηλώσεις του συλλόγου, με σημεία αναφοράς τη συναυλία με τους «Lοcomondo», την συναυλία του Πέτρου Δουρδουμπάκη, το γιε – γιε πάρτι με μουσικές αναφορές στο ’60 και το ’70 σε συνεργασία με τον Nova FM, το πάρτι με τους «Red Wine Band» για τα 130 χρόνια της «Αυρας», τη συμμετοχή σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, την πρεμιέρα της ταινίας «10.000 νύχτες» του Κώστα Ανέστη και πάρτι με τους Normal και πολλών ακόμη.

Οι μουσικές δραστηριότητες που αναπτύσσει ο σύλλογος καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής και εκφράζουν την φιλοσοφία των μελών, που δίνουν το δικό τους στίγμα στην πόλη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των «Φίλων της μουσικής» Βασίλης Ιορδανίδης, ανέφερε ότι «η αγάπη των συμπολιτών και η θερμή αποδοχή του κοινού του Βόλου, η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, είναι εχέγγυο για την παραπέρα πορεία του εγχειρήματος και φωτεινή πυξίδα στα χέρια των ρεκτών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει προγραμματίσει βραχυπρόθεσμα μια σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων που πιστεύουμε ότι θα αφήσουν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην πόλη».

Οκτώ χρόνια μετά την ιδρυτική πράξη του συλλόγου, η κοινή πορεία συνεχίζεται με γνώμονα την αγάπη στην μουσική, που είναι η πιο δυνατή γέφυρα, ενώνει τις παρέες και κάθε ηλικία και δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα, χαμόγελο και κέφι, στοιχεία απαραίτητα στις μέρες που διανύουμε.

Η υπόσχεση για συνέχιση της κοινής πορείας πλαισιώνεται από δημιουργικές σκέψεις και όνειρα για το μέλλον, με σημείο αναφοράς την ομάδα που προτείνει ευχάριστες δραστηριότητες, ως αντίδοτο στο γκρίζο πρόσωπο της καθημερινότητας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου