ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκατό χρόνια προσφοράς

εκατό-χρόνια-προσφοράς-165127

Εργα τέχνης στο καλαίσθητο και χρηστικό ημερολόγιο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται καλαίσθητο και χρηστικό ημερολόγιο για το νέο έτος 2020, αφιερωμένο σε πολύτιμα κειμήλια της ιματιοθήκης του ιστορικού σωματείου. Το ημερολόγιο με τίτλο «Εργα τέχνης» είναι και εορταστικό, επισφραγίζοντας την αιωνόβια διαδρομή του Λ.Ε.Β., που γιορτάζει τα 100 του χρόνια (1920 – 2020).

Το θεματικό ημερολόγιο του 2020 αποτελεί ένα μικρό δείγμα της συλλογής του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου από αυθεντικές γυναικείες και ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές. Οι ίδιες φορεσιές, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, αποτέλεσαν αντικείμενο ειδικής παρουσίασης, που έγινε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης. Η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί με στόχο, αφενός να τιμηθεί η 60χρονη πορεία της ιματιοθήκης, αφετέρου να διανθιστεί η περιοδική έκθεση «της μόδας …τα γυρίσματα» με αστικά ρούχα, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της Πόλης με οργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Στην ωραία εκείνη παρουσίαση της Εξωραϊστικής, το κοινό κατασυγκινημένο καμάρωσε τους «ενδυματολογικούς θησαυρούς», που έδωσαν περίσσια χάρη και αέρα στην περπατησιά όσων φόρεσαν τα μοναδικά σε ομορφιά ρούχα.

Ετσι και τώρα, διά μέσου του εορταστικού ημερολογίου και κυρίως διά μέσου των καλλιτεχνικών φωτογραφιών, που στολίζουν τους δώδεκα μήνες του χρόνου, προσφέρεται αέναο ταξίδι στην άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά με οδηγούς το φως και την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις φορεσιές της.

Με αυτό το πνεύμα ετοιμάστηκε το ημερολόγιο και σε όσους το επιλέξουν προτείνεται να το ξεφυλλίσουν και ν’ αφήσουν τις αισθήσεις τους να τους ταξιδέψουν…

Για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν διατίθεται στο γραφείο του Λυκείου Ελληνίδων, Κοραή 79, καθημερινά, στα τηλέφωνα 24210 33938 και 2421305753 στις ώρες 09:30 – 14:30, στο βιβλιοπωλείο «Η Πένα» Σπυρίδη 21 και στο κατάστημα «Ρικοκό» Σπυρίδη 35.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου