«Ασύμβατες εικαστικές τροχιές»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-08, 17:45:33
Χαρακτηριστικό έργο του βραβευμένου εικαστικού Σταμάτη Λάσκου
«Ασύμβατες εικαστικές τροχιές»

Ο βραβευμένος Βολιώτης εικαστικός Σταμάτης Λάσκος παρουσιάζει έργα του στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Με τίτλο «Ασύμβατες τροχιές» και περιεχόμενο έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων παρουσιάζει την εικαστική του προσέγγιση ο Σταμάτης Λάσκος στο πλαίσιο έκθεσης, που θα διοργανωθεί στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο και θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων του γνωστού Βολιώτη ζωγράφου, που έχει διακριθεί και αναγνωριστεί διεθνώς για τις γνωστές «τοιχογραφίες» με την ανάδειξη του έργου του ως το τέταρτο καλύτερο στον κόσμο.

Ο Σταμάτης Λάσκος γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του για να συνεχίσει τη ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, που εισήχθη με επιτυχία με την πρώτη του προσπάθεια. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του και παράλληλα με την ενασχόλησή του στην Εκπαίδευση αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στον Βόλο ασχολήθηκε με τη street art και δραστηριοποιήθηκε ενεργά με ομάδες όπως η Urban Act, γνωστή για τις τοιχογραφίες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Εχει εργαστεί ως καθηγητής καλλιτεχνικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εχει επίσης εργαστεί ως ζωγράφος για την εταιρεία Jordan Nike Inc και ως εικονογράφος για το περιοδικό The New Yorker magazine στη Νέα Υόρκη.

Ζωγραφίζει από καμβάδες πολύ μικρών διαστάσεων, έως πολύ μεγάλες επιφάνειες (τοιχογραφίες) με εμφανείς επιδράσεις στη δουλειά του από την σύγχρονη αστική τέχνη.

Εχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και τοιχογραφίες του βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας και του εξωτερικού.

Εχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων και είναι οι εξής: 2019 Βραβεία Εβγε/Μέλος της Κριτικής επιτροπής, 2018 Εβγε Χρυσό Βραβείο Εικονογράφησης, 2013 Πρώτο Βραβείο Καννών , Εικονογράφηση/ «the best responsible. advertising», 2012 Ερμής Βραβείο 2012 (Bronze in Print Series) / Εικονογράφηση για την εταιρία panhellenic animal welfare federation.

Εχει παρουσιάσει έργα του σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Δανία, Ισπανία και Αγγλία. Παράλληλα ο Σταμάτης Λάσκος φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Ειδικής Αγωγής, δίνοντας προέκταση στη δημιουργικότητα και τα εκφραστικά μέσα καθώς διδάσκει σε Ειδικό Σχολείο στον Βόλο.

Η έκθεση «Ασύμβατες τροχιές» του Σταμάτη Λάσκου στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6.30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, Σάββατο 11 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με συνεννόηση στο τηλέφωνο 6078186878.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=