ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα εννέα συγκλονιστικά διηγήματα

δέκα-εννέα-συγκλονιστικά-διηγήματα-174283

Το βιβλίο του Γιώργου Θάνου «Τα καύκαλα» παρουσιάζεται στη Χάρτα

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γιώργου Θάνου «Τα καύκαλα» διοργανώνεται την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Χάρτα, Σκενδεράνη 16 στον Βόλο, από τις εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο Χάρτα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Φιλιππαίος φιλόλογος, υποψήφιος διδάκτορας νεοελληνικής λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Χρήστος Σιορίκης ποιητής και μεταφραστής και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Τα δέκα εννέα διηγήματα, που απαρτίζουν «Τα καύκαλα», είναι νοτισμένα από την υγρασία της ελληνικής επαρχίας. Ακόμα και οι ιστορίες, που φαινομενικά διαδραματίζονται στη μεγάλη πόλη, κουβαλούν την επαρχιακή πάχνη. Οι θεματικές του βιβλίου εκτείνονται από τις στεγνές ημέρες της οικονομικής κρίσης ώς το συλλογικό τραύμα του εμφυλίου και περνούν από το ασφυκτικό πλαίσιο της ελληνικής οικογένειας σε χαρακτήρες καθημερινούς, που τραβούν λοξή πορεία. Η μνήμη και η διαχείρισή της, τα σφιχτά δεσμά της μικρής πόλης και της οικογένειας, ο θάνατος και η ενηλικίωση είναι μερικά από τα ζητήματα, που βρίσκονται στον πυρήνα των διηγημάτων της συλλογής.

Ο Γιώργος Θάνος γεννήθηκε το 1984, μεγάλωσε στον Βόλο και ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως παραγωγός ψηφιακού περιεχομένου.

Είναι επικεφαλής και επιμελητής της ομάδας Αστυ, μέσω τις οποίας εξερευνά την αθηναϊκή ιστορία και ιδιαίτερα τη σχέση της πόλης με τη λογοτεχνία. Διηγήματα και πεζά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η συλλογή διηγημάτων «Τα καύκαλα», εκδόσεις Ιωλκός, 2019, είναι το πρώτο του βιβλίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου