ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορταστική μουσική εκδήλωση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

γιορταστική-μουσική-εκδήλωση-της-κιθ-186723

Την πίτα της έκοψε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Στέκι Παιδιού Αγίου Κωνσταντίνου

Την πίτα της έκοψε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου το περασμένο Σάββατο στο Στέκι του Παιδιού του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου, παρουσία προσωπικοτήτων της πόλης, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τάσου Ιωακειμίδη και της προέδρου της Γρηγορίας Πελεκούδα.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, αναφέρεται ότι «ιδρύθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο στον Νομό Μαγνησίας».

Εχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, όπως το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργους Ορεστικού στην Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Αρκετά μέλη της ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Με την ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης σολίστ κλασικής κιθάρας, Ντίνος Γκρίνιας σολίστ και ενορχηστρωτής της ορχήστρας, Κώστας Ζεμπίλας λαϊκός τραγουδιστής, Αλέξανδρος Παπαρίζος διευθυντής ορχήστρας – σολίστ κιθάρας, Μαρίτα Παπαρίζου κοντράλτο, Γεράσιμος Σιούρας σολίστ κιθάρας και Ελένη Τακτικού λαϊκή τραγουδίστρια. Επίσης η ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

«Η ορχήστρα λειτουργεί δωρεάν, χωρίς συνδρομή, για καθηγητές και σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας με την έκδοση του cd «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017 από τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών, ενώ όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ορχήστρα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6944695921.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου