ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδεικνύουν την τοπική ιστορία

αναδεικνύουν-την-τοπική-ιστορία-189741

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή κοπή πίτας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας

Στον φιλόξενο χώρο του αναγνωστηρίου τους έκοψαν και φέτος τα Γενικά Αρχεία του Κράτους την πίτα τους σε λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες. Είναι το ετήσιο ραντεβού, που δίνουν οι εργαζόμενοι με τους φίλους των ΓΑΚ, τοπικές αρχές, λογίους, φιλίστορες, φιλότεχνους, εκπρόσωπους πολιτιστικών σωματείων για να τους τιμήσουν και να τους ευχαριστήσουν για την εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλουν την Υπηρεσία και με κάθε τρόπο συμπαραστέκονται στο έργο της.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιουλία Πεντάζου, μέλος της Εφορείας των Γ.Α.Κ., που τόνισε την εξωστρέφεια και το άνοιγμα των ΓΑΚ Μαγνησίας στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια η προϊσταμένη Αννίτα Πρασσά και οι εργαζόμενοι Αγγελική Νικολάου, Αλκηστις Σανιδά, Βασίλης Μουτκανάς και Μαρία Νάστου παρουσίασαν τις δράσεις του 2019, προσκτήσεις και εκθέσεις αρχείων, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, σεμινάρια κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις απουσίες τριών καλών φίλων των ΓΑΚ, που «έφυγαν» το 2019, των Κώστα Λιάπη, Σοφοκλή Μουρτζόπουλου και Καίτης Σιαφά – Αντωνούλα.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, καθώς μεγάλο μέλος του αρχείου του φυλάσσεται στα ΓΑΚ Μαγνησίας, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάγδαρης με κείμενα της Αννίτας Πρασσά, για τη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν με το αρχείο τους και τα ΓΑΚ.

Το φλουρί κέρδισε η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Βόλου Ελένη Παπαθανασίου – Αποστολάκη, η οποία πήρε ως δώρο το βιβλίο «Η καταστροφή των φακέλων» του Βαγγέλη Καραμανωλάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου