Εκοψε την πίτα του ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-22, 13:13:11
Εκοψε την πίτα του ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία Βουλευτών του Νομού, του Προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Ελλάδος και εκπροσώπων πολλών φορέων πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Οι Γεωπόνοι διασκέδασαν και γέμισαν ασφυκτικά το Xenia Yacht Club την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Τυχεροί της βραδιάς ήταν η γεωπόνος Κάτια Παναγιωτίδη, που κέρδισε το φλουρί με δώρο διήμερη διαμονή στο Ξενώνα «Λεωνίδας» στην Ξυνόβρυση προσφορά του κ. Αναστασίου Λεωνίδα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Ματσιόλης που κέρδισε ένα στερεοφωνικό συγκρότημα προσφορά του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Απόστολος Νάσιος, ο οποίος κέρδισε δωροεπιταγή αξίας 180 ευρώ προσφορά του ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ προς τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, η κα Μαρία Διούδη εκπρόσωπος του βουλευτή κ Χρήστου Μπουκώρου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Αθανάσιος Μόρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ κ. Απόστολος Νάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αργύρης Κοπάνας, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ελλάδος κ. Σπύρος Μάμμαλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης, η πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κόνσουλας, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Κλάρα Τίνα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χημικών κ. Στέργιος Γούναρης, ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου κ Παναγιώτης Σαράφης, τα μέλη του ΔΣ του ΣΙΣΑΜ κύριοι Πλουμιστός, Πασσιάς, Αποστολόπουλος, Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος  Τσέλιος, διευθυντές υπηρεσιών του Νομού και πλήθος συναδέλφων, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν οι βουλευτές Ζέττα Μακρή, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Αικατερίνη Παπανάτσιου και η πρώην υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, αλλά και τους προσκεκλημένους τόσο για την παρουσία τους όσο και για την συνεχή συνεργασία τους με τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η ομιλία του προέδρου κινήθηκε στον άξονα της εξωστρέφειας που επιδεικνύει ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια και της άψογης συνεργασίας που έχει με όλους τους φορείς γεγονός που απορρέει από την ανέφελη συνεργασία των μελών του Δ.Σ. κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες του Συλλόγου την προηγούμενη χρονιά.

Χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον είναι, ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ομόφωνες, ενώ οι πολλές συνεργασίες με τους φορείς αποδεικνύουν την συνεχή και άοκνη προσπάθεια των μελών του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ καθώς με την επιμονή του και τις προσπάθειές το καλοκαίρι του 2019 έγινε η εφαρμογή του 4485/2017 σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι Γεωπόνοι διαθέτουν πλέον ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) απόρροια της πενταετούς φοίτησης.

Στόχος για τον Γεωπονικό Σύλλογο το 2020 είναι η εξωστρέφεια και η προσπάθεια να μεταλαμπαδευτεί, να διαχυθεί η γνώση και η μόρφωση που διαθέτουν τα μέλη του και κυρίως οι νεότεροι γεωπόνοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου. «Αυτόν τον πλούτο μας, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος της πατρίδας μας και της αγροτικής παραγωγής, με την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων», επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου και αναφερόμενος σε κάποιες από τις δράσεις του Συλλόγου μέσα στους πέντε μήνες από τις πρόσφατες εκλογές είπε:

1.    Συνεργασία με τους Επιστημονικούς φορείς της πόλης γεγονός πρωτοποριακό και πανελλαδικό παράδειγμα για θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατά συνέπεια των μελών των συλλόγων.

2.    Συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας σε θέματα ευφυούς αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών με καινοτόμα πρωτοποριακά προγράμματα με χρήση τεχνολογιών αιχμής.

3.    Συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας για σειρά ενεργειών που αφορούν την διαχείριση, αποθήκευση  πιστοποίηση, τυποποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

4.    Συμμετοχή στη σύσκεψη για την Κοινή Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική.

5.    Συμμετοχή στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης με όλους τους βουλευτές της Θεσσαλίας για το θέμα του Αχελώου. Γεγονός που επηρεάζει το υδάτινο αποτύπωμα του Νομού στην άρδευση, ύδρευση αλλά και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επανασύστασης της Λίμνης Κάρλας.

6.    Συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συμμετοχή στο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλίας στην συνεδρία των Αγροτικών θεμάτων.

7.    Συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και τον Πρόεδρο του Νικόλαο Θυμάκη, τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και Συνεταιριστές για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων των ήδη εξαγώγιμων προϊόντων του Νομού που έχουν βρει το δρόμο τους στις αγορές του εξωτερικού. Η συνάντηση αφορούσε την αντιμετώπιση προβλημάτων στην καλλιέργεια, την διεύρυνση των αγορών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε 5 εξαγώγιμα προϊόντα. Σε κοινή γραμμή με τους παραγωγούς και συνεταιριστές που καλλιεργούν γαρδένια, μήλα, κάστανα, φιστίκια, τσάι, ρίγανη προϊόντα που είναι έως 100 % εξαγώγιμα (Θα ακολουθήσει νέα σειρά προϊόντων και ενεργειών).

Ο κ. Λάμπρος επεσήμανε ακόμη ότι «ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει υγιή οικονομική διαχείριση, χωρίς να λαμβάνει συνδρομές από τα μέλη του παρά μόνο αυτές που δίνει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων. Αντλεί οικονομική στήριξη από τα Ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα που συμμετέχει με απόλυτη επιτυχία σε συνεργασία με άλλους φορείς. Με το άνοιγμα που έχει κάνει στην κοινωνία οι φορείς συνεχώς διευρύνονται ενώ οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες γεωπονικού ενδιαφέροντος (ΔΑΟΚ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΚΕΠΥΕΛ, Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, κ.α.) είναι σύμβουλοί του.

Το ΓΕΩΤΕΕ, οι Γεωπονικοί Σύλλογοι Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσης, Φθιώτιδας, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων είναι οι άμεσοι συνεργάτες του».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=