ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θρησκευτικό μνημείο με ιστορία ετών

θρησκευτικό-μνημείο-με-ιστορία-ετών-196735

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας και απολογισμός των δράσεων και παρεμβάσεων του συλλόγου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας «Αγγέλων Σύναξις» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα «Καναράκια» με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Οι συνεχείς και καθημερινές συναντήσεις όλων όσοι εθελοντικά σχεδίασαν και οργάνωσαν την εκδήλωση, την ανέδειξαν ως την πιο πετυχημένη. Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου μαζί με έξι ιερείς ευλόγησαν τη βασιλόπιτα.

Σε όλους τους παρευρισκομένους, ενορίτες και φίλους του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Τσαγκαράδος, δόθηκαν τα έντυπα των απολογισμών για την τριετία 2017, 2018 και 2019 μαζί με το έντυπο των 20 και 2 σκέψεων για το 2020 έως το 2022.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Ζέτα Μακρή, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ως εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Νάσιος, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου οι Απόστολος Σουλδάτος και Ιωάννης Μούτος.

«Μας έφεραν εδώ οι Ταξιάρχες», τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, «για να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων του Ιερού Ναού. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανά τα θρησκευτικά μας μνημεία για να προσδιορίζουν την ταυτότητά μας και να πηγαίνει ο κόσμος να προσεύχεται. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, τον εθελοντισμό και την ευρηματικότητα, για το πρωτότυπο έντυπο που ζητάτε εθελοντές και δωρητές. Κρατάτε έτσι ενεργά τα κύτταρα της κοινωνίας».

Στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη, η οποία πέτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας, το οποίο αντιστοιχούσε σε έπιπλο, δώρο του κ. Τελώνη, τόνισε από την πλευρά της: «Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες μάς έφεραν εδώ και γίναμε κοινωνοί των προβλημάτων, για τα οποία πρώτη φορά ακούω, όπως για την συντήρηση του ιστορικού τέμπλου και την επισκευή της σκεπής του Ιερού που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Αξία έχουν όσα λέμε μετά τις εκλογές».

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Βουλευτής κ. Μπούκωρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Είστε από τους λίγους συλλόγους που δραστηριοποιείστε γύρω από έναν Ναό και κάνετε τόσο εκτενή απολογισμό που θα ζήλευαν ακόμα και υπηρεσίες. Είναι ενθαρρυντικό που νέοι άνθρωποι βγαίνουν μπροστά και με επίκεντρο την ιστορική εκκλησία ξεδιπλώνουν την δραστηριότητά τους με στόχο την διασφάλιση της ιστορικής μνήμης και του θρησκευτικού αποθέματος. Θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες μετά την εκπόνηση της μελέτης για την επισκευή της στέγης και τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου ιστορικού τέμπλου».

Στη συνέχεια η βουλευτής κ. Μακρή πρόσθεσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό που έχετε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, αποδοχή και απήχηση. Χάρηκα που άκουσα τις κυρίες που τόσο χαρακτηριστικά και με ακρίβεια περιέγραψαν τα προβλήματα του Ιερού Ναού».

Επειτα τον λόγο πήρε ο βουλευτής κ. Μαραβέγιας ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και έχει διπλό σκοπό. Ασχολείσθε με τα επίγεια αλλά και με την πνευματικότητα. Στην καταγραφή των στόχων σας συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση της πίστης και η αύξηση της συμμετοχής στην Θεία Ευχαριστία. Τραβήξατε την προσοχή μας. Θα είμαστε πιο χρήσιμοι τώρα που γνωρίσαμε τα προβλήματα του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών. Σε ένα χρόνο από τώρα θα είμαστε εδώ για να κάνουμε τον νέο απολογισμό και θα συμπεριλαμβάνεται και η βοήθεια όλων μας».

Παίρνοντας τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νάσιος, αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, τόνισε: «Είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός. Είμαστε όλοι εν δυνάμει άγιοι. Εύχομαι στη Σύναξη των Αγγέλων να συνεχίσετε τις δράσεις σας προωθώντας και τον θρησκευτικό τουρισμό».

Την ένθερμη συμπαράστασή του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκογκινούδης , αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, ο οποίος είπε: «Ολοι οι φορείς υποσχέθηκαν και ό,τι υπόσχονται το υλοποιούν. Η συνεργασία με τον Δήμο Βόλου είναι δεδομένη».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Σουλδάτος υπογράμμισε ότι: « Εχουν προγραμματιστεί έργα για την Τσαγκαράδα με την στήριξη της Περιφέρειας για το τοξωτό γεφύρι, την αντιστήριξη των Αγίων Αποστόλων και το Καρτάλειο σχολείο. Συγχαρητήρια για τον δυναμισμό του συλλόγου Αγγέλων Σύναξις».

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Μούτος τόνισε: «Είμαστε κοντά στο πρόβλημα του Ιερού Ναού και συγχρόνως προγραμματίζουμε εκδηλώσεις στην πλατεία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου π. Σταύρος Σωτηρόπουλος, ο οποίος δώρισε μία εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ευχαριστώντας τον κ. Ιωάννη Καμαρινό που ήρθε από την Αθήνα στην Τσαγκαράδα, και βιώνοντας ένα θαύμα των Ταξιαρχών, ένιωσε τον κτύπο της καρδιάς του και πρόσφερε στον Ιερό Ναό για την μελέτη συντηρήσεως του ιστορικού ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε η χοράρχης Αγγελική Κοντοπούλου με την υπέροχη χορωδία της , αφιερώνοντας σε όλους όμορφα ακούσματα μεγάλων συνθετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου