ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θετικά μηνύματα

εκδήλωση-με-θετικά-μηνύματα-212172

Σε κλίμα ψυχικής ανάτασης η κοπή πίτας της Ενωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Σε κλίμα ψυχικής ανάτασης έκοψε την πίτα της Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στο ξενοδοχείο Κυψέλη, με τις ευλογίες του π. Θεόδωρου Μπατάκα από την ενορία του Αγίου Νικολάου.

Η πρόεδρος της Ενωσης Γιούλη Στανίση, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ και τους εθελοντές για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την ευόδωση των σκοπών της Ενωσης, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι για όλους δημιουργική.

«Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε καλή διάθεση, όρεξη για τον αγώνα που δίνουμε και ας βρούμε όλοι έναν λόγο τουλάχιστον, που θα αισθανόμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας. Αυτόματα θα διαπιστώσουμε πως αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να παλέψουμε. Νικητές, άλλωστε, είναι οι άνθρωποι, που ποτέ δεν εγκαταλείπουν», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Στανίση.

Στην ίδια εκδήλωση η γ.γ. της Ενωσης Κυριακή Πολυμέρου αναφέρθηκε στις δράσεις και το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που υλοποιείται εξ ολοκλήρου από επαγγελματίες εθελοντές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα δημιουργικής απασχόλησης ΘΕΡΑΠΑΙ-ΖΩ, ενώ η αντιπρόεδρος Ολγα Κοσμά με τη σειρά της απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την Ενωση, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει και να υλοποιεί δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία αντιμετώπισης της νόσου μετέφερε με την ομιλία του ο νευρολόγος Θάνος Νικολάου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα, που βοηθούν τους ασθενείς να παραμείνουν σταθεροί για αρκετά χρόνια και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Οπως είπε, την τρέχουσα χρονιά θα κυκλοφορήσει νέα θεραπεία για την πρωτοπαθή προϊούσα μορφή της νόσου με πολύ καλά αποτελέσματα. Τέλος του 2020 αρχές του 2021 θα διατεθεί για πρώτη φορά αγωγή για τη δευτεροπαθή προϊούσα μορφή, που εμφανίζει μεγάλο ποσοστό ασθενών, ενώ μελλοντικά έρχονται καινούργια σκευάσματα για τις υπάρχουσες μορφές της νόσου με αρκετά μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας, όπως είπε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε γιορταστικούς τόνους με τη χορωδία της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου που τραγούδησε και απέδωσε παραδοσιακά κάλαντα, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους. Τη χορωδία συνόδευσαν ο Κωνσταντίνος Σταμούλης – Τσεκούρας στην κιθάρα, ο Γιάννης Μπάος στο κλαρίνο και ο μαέστρος Απόστολος Βαλάτσος, παρουσία της προέδρου της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού Βίκυς Τσεκούρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση που περιλάμβανε πολλά δώρα τα οποία διατέθηκαν στην Ενωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου