ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφικά μηνύματα ευαισθησίας

συγγραφικά-μηνύματα-ευαισθησίας-221774

Παρουσίαση εκδόσεων του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος».

Εκδήλωση παρουσίασης των δύο νέων βιβλίων του π. Θεόδωρου Μπατάκα, προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Φυλακισμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», διοργανώνεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», Κουμουνδούρου – Ιάσονος στον Βόλο.

Για τα βιβλία «Οι… ηττημένοι της ζωής» και «Το χαμογελαστό μουστάκι» θα μιλήσουν οι Κώστας Μάγος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Πανταζής ηθοποιός και σκηνοθέτης και Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη φιλόλογος και συνεργάτιδα του «Εσταυρωμένου».

«Οι… ηττημένοι της ζωής» είναι επετειακή έκδοση, για τα 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του «Εσταυρωμένου», που περιέχει πρόλογο του Κ. Μάγου επίκουρου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λίγα λόγια από τον συγγραφέα π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του «Εσταυρωμένου». Το θεατρικό έργο «Οι… ηττημένοι της ζωής» περιέχει παράρτημα φωτογραφιών από την 25ετή δράση του «Εσταυρωμένου» και το άρθρο «Ο Εσταυρωμένος» μέσα από τη ματιά του Τσαμπίκου Σκούμβρου, μεταπτυχιακού φοιτητή, κείμενο και φωτογραφίες από την ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» στη Βουλή των Ελλήνων, γνωριμία με τον «Εσταυρωμένο», βιογραφικό του συγγραφέα κ.ά.

Το βιβλίο με τίτλο «Το χαμογελαστό μουστάκι» και είναι θεατρικό έργο – διδακτική κωμωδία. Πρόκειται για το τελευταίο πόνημα του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα και προβάλλει το μεγάλο θέμα της μοναξιάς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με τους οικείους και πολλά άλλα θέματα σύγχρονα και παλιά. Το βιβλίο περιέχει πρόλογο της Κερασίας Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη φιλολόγου και λίγα λόγια του συγγραφέα π. Θεοδώρου Μπατάκα.

Οι εκδόσεις του «Εσταυρωμένου» διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου