ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορταστική εκδήλωση στον Βόλο

γιορταστική-εκδήλωση-στον-βόλο-222536

Απονομή πτυχίων και κοπή πίτας στο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας DACH της Γιοχάννας Εντλερ – Κωνσταντέλλου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν η απονομή πτυχίων στους μαθητές του Κέντρου Γερμανικής Γλώσσας DACH της Γιοχάννας Εντλερ – Κωνσταντέλλου και η κοπή της πίτας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο FORUM, απονεμήθηκαν τα πτυχία στους μαθητές του φροντιστηρίου, που μέσα στο 2018 είχαν την ευτυχία να περάσουν τις εξετάσεις του ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ (ÖSD) και του GOETHE – INSTITUT σε όλα τα επίπεδα.

Σε κατάμεστη αίθουσα, από ευτυχισμένους και ικανοποιημένους γονείς και παιδιά, την έναρξη έκανε η κ. Γιοχάννα με την ολιγόλεπτη ομιλία της, η οποία τόνισε και μάλιστα σε συγκινησιακό κλίμα την αγάπη τους προς τους μαθητές τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια για την καλύτερη απόδοση στην μετάδοση της γλώσσας, αλλά και αποτελεσματικότητας στις εξετάσεις των μαθητών τους. Ευχαρίστησε επίσης και τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την πίστη τους προς αυτούς, έτσι ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του φροντιστηρίου, που αποτελεί μέρος της εμπέδωσης και κατανόησης της γλώσσας.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε σκετς στα γερμανικά με τίτλο «Ο ευτυχισμένος άγγελος» από τους μαθητές του φροντιστηρίου Εβελυν Παπάζογλου, Κωνσταντίνο Μίγκο και Ευαγγελία Καμβρογιάννη. Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση του προγράμματος της εκδρομής στην Αυστρία, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, από την Αννα Κωνσταντέλλου.

Κατόπιν ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Κωνσταντέλλο, ο οποίος στάθηκε λίγο περισσότερο στα πολλά χρόνια ύπαρξης του φροντιστηρίου και τόνισε τις προσπάθειες που έγιναν για την επιμόρφωση και την απόκτηση πείρας και εμπειρίας από όλο το προσωπικό του φροντιστηρίου με παρακολουθήσεις σεμιναρίων, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων πάντα με θέμα τη Γερμανική Γλώσσα πανελληνίως, αλλά και παγκοσμίως. Το ενδιαφέρον, η ενημέρωση και η προσωπική αφιέρωση πολλών ωρών είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της μεταδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του φροντιστηρίου. Η προσπάθεια για παρουσία ενός ακόμα νέου φορέα εξετάσεων της Γερμανικής Γλώσσας καρποφόρησε μετά μερικά χρόνια έτσι ώστε στον Βόλο πλέον να γίνονται εξετάσεις από δύο φορείς, αναγνωρισμένους παγκοσμίως. Οι ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να τους ανατεθεί η διενέργεια εξετάσεων, του ενός εκ των δύο φορέων, για την Κεντρική Ελλάδα στον Βόλο και επίσης να γίνουν όλες οι καθηγήτριες τους, εξετάστριες του συγκεκριμένου φορέα για όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εξετάσεις στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των μαθητών, αλλά και η άρτια και άριστη απόδοση των καθηγητριών τους, Αννας Κωνσταντέλλου, Δήμητρας Μέλιου και Κάτιας Τράουτμαν – Λαχανά, που τις ευχαρίστησε και δημοσίως η κ. Γιοχάννα, έχει ως αποτέλεσμα την συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των μαθητών του φροντιστηρίου, που αγγίζει πλέον το 90%.

Επίσης τονίστηκε ότι τα Γερμανικά, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι η πιο αναγκαία πλέον για πολλού και διαφόρους λόγους, όπως οικονομικούς, επαγγελματικούς, τουριστικούς, επενδυτικούς, αλλά και λόγους σπουδών στα Πανεπιστήμια των Γερμανόφωνων χωρών, η Γερμανική γλώσσα είναι αυτή που δεσπόζει αυτή τη στιγμή στον Ελλαδικό χώρο. Στα παραπάνω όπως τονίσθηκε, πρέπει να προστεθεί ότι η οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια τη μείωση του αριθμού των μαθητών του φροντιστηρίου, αλλά αρκετοί ενήλικες μαθαίνουν Γερμανικά για να μεταναστεύσουν στις Γερμανόφωνες χώρες για την εξασφάλιση καλύτερου μέλλοντος. Αντίθετα με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι Γερμανόφωνες χώρες, με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας του 4% – 5%, όπως τονίστηκε, αποτελούν πόλο έλξης, των νέων και όχι μόνο, προς ανεύρεση εργασίας. Λόγω της χαμηλής ανεργίας υπάρχει σίγουρα σε διάφορους κλάδους έλλειψη συνεργατών. Τέτοιοι κλάδοι, όπως ειπώθηκε, είναι ο κλάδος της Υγείας και Περίθαλψης, των Μηχανικών ΑΕΙ, ΤΕΙ, στον τομέα της Εκπαίδευσης και προπαντός στον κλάδο εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας όπως και στους ειδικευμένους εργαζόμενους κ.λπ.

Η απόκτηση των βασικών πτυχίων Β1, Β2, και Γ1 μπορεί να επιτευχθεί από το GOETHE – INSTITUT (GI), από το Ινστιτούτο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ (ÖSD) και από το (ΚΠΓ) Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Ειδική αναφορά έγινε και για το ÖSD που ανακοινώθηκε ότι τα πτυχία του ανωτέρου φορέα είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα σε όλες τις Δημόσιες (όπως ΑΣΕΠ) και μη υπηρεσίες και παγκοσμίως όπως όλα τα περισσότερο γνωστά Ινστιτούτα. Επίσης πριν τη λήξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας με την ευχή για ένα ευτυχισμένο, γεμάτο υγεία, πρόοδο και χαρά νέο έτος. «Είθε το 2020 να είναι και τυχερό για όλους τους ανθρώπους, όπως με τις 2 τυχερές μαθήτριες που κέρδισαν το φλουρί και θα πληρώσουν για φέτος το 50% των διδάκτρων» υπογραμμίζουν οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου