Δημιουργικές δραστηριότητες για νέους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-23, 19:01:22
Ευφάνταστες κούκλες παίρνουν μορφή με την ευαισθησία μικρών και μεγάλων
Δημιουργικές δραστηριότητες για νέους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και εφήβους στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Λειτουργία εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά κι εφήβους από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Το εργαστήρι λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, κάθε Τρίτη 17:00 - 18:30 μέχρι 26 Μαΐου, με υπεύθυνη τη Σταυρούλα Μαστρογιάννη, ιστορικό τέχνης, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και κατασκευή κούκλας και έχει δημιουργήσει την κουκλοθεατρική ομάδα «Κουκλοπέδιο» με συνεχή δράση τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ο μαγικός κόσμος του κουκλοθέατρου έρχεται να συναντήσει τη παιδική φαντασία, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς κουκλοπαίκτες να εκφραστούν δημιουργικά με πολλαπλά καλλιτεχνικά μέσα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες, μικρών και μεγάλων διαστάσεων και να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, μεταμορφώνοντας καθημερινά αντικείμενα σε γαντόκουκλες, δακτυλόκουκλες, μαριονέτες και γιγαντόκουκλες. Με παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και ελεύθερης έκφρασης θα αποκαλύψουν τις τεχνικές εμψύχωσης κούκλας και θα πειραματιστούν φτιάχνοντας τις δικές τους μοναδικές κουκλο-ιστορίες.

Ενα κομμάτι ύφασμα δεμένο κόμπο στη μια του άκρη για κεφάλι, δύο κουμπιά για μάτια, ένα χαμόγελο από κόκκινη κλωστή και να μια κούκλα χορεύει, γελά και τραγουδά στα χέρια του παιδιού, που μόλις της έδωσε ζωή Μέσα στον μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου τα άψυχα αντικείμενα αποκτούν υπόσταση, μιλούν και ανασαίνουν.

Η κούκλα ως παιδαγωγικό εργαλείο έχει μεγάλη δύναμη. Είναι τόσο οικεία και αγαπητή στα παιδιά όλων των ηλικιών, ώστε εύκολα ταυτίζονται μαζί της. Η κατασκευή της από το ίδιο το παιδί τη μετατρέπει αυτόματα σε φίλο αγαπημένο. Η κούκλα αποκτά τη φωνή του παιδιού και πολλές φορές φανερώνει κρυφές πλευρές της προσωπικότητάς του, που το ίδιο δυσκολεύεται να αποκαλύψει. Το παιδί μοιράζεται μαζί της τα μυστικά του και ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται με την άμεση επαφή με την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Κέντρου στο τηλέφωνο 2421091150, Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 - 21:00.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=