ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορίες για τα Χριστούγεννα από τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου

ιστορίες-για-τα-χριστούγεννα-από-τη-λέ-253768

Καρπός συνεργασίας δύο φορέων πολιτισμού είναι η Λέσχη Αφήγησης Βόλου, που πραγματοποίησε προχθες την τέταρτη συνάντηση μελών και φίλων.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας και λειτουργίας της Λέσχης Αφήγησης Βόλου ανήκει στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και υλοποιείται με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Υπεύθυνος για τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Νίκος Βαραλής, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη της αφήγησης εδώ και πολλά χρόνια.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου αποτελεί προσπάθεια για υποστήριξη και προώθηση της τέχνης της ιστόρησης προφορικών ανώνυμων αφηγημάτων.

Πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί σταθερός χώρος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των ανώνυμων πολλών που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προωθεί και εργάζεται επίσης πάνω στην ιδέα της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της αφήγησης ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και υποστηρίζει και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών.

Ως χώρος συνάντησης είναι ακόμη ανοιχτός σε όσους απλά επιθυμούν να ακούσουν ιστορίες δημιουργώντας φιλική ατμόσφαιρα ακροατηρίου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στους αφηγητές.

Στην τέταρτη συνάντηση η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προσέφερε τη δυνατότητα να ακουστούν ιστορίες που έχουν σχέση με το δωδεκαήμερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου