ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντάνεψαν κλασικά παραμύθια

ζωντάνεψαν-κλασικά-παραμύθια-258758

Χριστουγεννιάτικη παραμυθοσυνάντηση παιδιών από τα ΚΔΑΠ Βασδέκειο , 4ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου

Γιορταστική εκδήλωση με πρωταγωνιστές 65 παιδιά από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, τα 4ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου διοργανώθηκε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Στη διάρκεια της μουσικοκινητικής συνάντησης ζωντάνεψαν με μοναδικό τρόπο τρία αγαπημένα κλασικά παραμύθια, σε μια νέα διάσταση. Η γενναιόδωρη παπλωματού και ο καλόκαρδος τσαγκάρης, που προσφέρουν με την καρδιά τους ό,τι μπορούν, συναντούν μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων ολομόναχο το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Άραγε τι μπορεί να συμβεί;

Νέο παραμύθι δημιουργήθηκε από τα ίδια τα παιδιά, που θέλησαν να δώσουν αισιόδοξο τέλος στο μελαγχολικό παραμύθι του Αντερσεν. Ξεκινώντας από μάθημα λογοτεχνίας, ομάδες παιδιών από τα δυο σχολεία και από τη δομή του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, με συντονίστρια ομάδα εκπαιδευτικών, επεξεργάστηκαν πολυτροπικά τα παραμύθια, εμπνεύστηκαν την πλοκή τους, τους έδωσαν υπόσταση με την τεχνική της παντομίμας, τα ονειρεύτηκαν μέσα από μουσικές μαγευτικές και τα χόρεψαν στον ρυθμό τους. Αναμετρήθηκαν με συναισθήματα και χαρακτήρες ανθρώπων και συνειδητοποίησαν πως «να μοιράζεσαι είναι σωστό» και «η προσφορά δίνει χαρά», μηνύματα βαθιά ανθρώπινα, που κάνουν την κάθε μέρα μας δοτική και ουσιαστική, σύμφωνα με το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν, συνδημιούργησαν και απόλαυσαν όλα τα στάδια της προετοιμασίας και φυσικά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους σε δύο αληθινά παραμυθένιες παραστάσεις, που σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό. Τα σχολεία που συμμετείχαν καθώς και το ΚΔΑΠ Βασδέκειο πιστεύουν σταθερά πως η εξωστρέφεια και η συνεργασία είναι σημαντικά ζητούμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανοίγουν δρόμους δημιουργίας που διαμορφώνουν πολύπλευρα την προσωπικότητα των παιδιών, ειδικά στα μαθητικά τους χρόνια του Δημοτικού Σχολείου.

Τη διασκευή και την έμμετρη απόδοση των παραμυθιών έκανε η εκπαιδευτικός Ελένη Κυριέρη, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια η θεατρολόγος Χρυσάνθη Κατσιμπέρη. Τη μουσική επιμέλεια και σύνθεση των τραγουδιών είχε ο Νικόλας Παπαθανασίου, ενώ τις χορογραφίες ετοίμασαν η δασκάλα χορού Εύα Βούλγαρη και η γυμνάστρια Εριφύλη Κατσιμέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου