ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-417643

Το βραβευμένο πρόγραμμα της Μετροπόλιταν Όπερα της Ν.Υόρκης«The Met: Live in HD» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Η επόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 19.55 με το έργο«Satyagraha» του Φίλιπ Γκλας, σε ταυτόχρονη προβολή από τη Ν. Υόρκη και στις οκτώ αίθουσες του δικτύου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή κι ένα έργο αφιερωμένο στον Γκάντι και στη φιλοσοφία του «ενάντια στη βία». Το έργο «Satyagraha» («Επιμονή στην αλήθεια» αποδίδεται στα ελληνικά ο εν λόγω σανσκριτικός τίτλος) είναι το δεύτερο έργο της τριλογίας του Philip Glass (της πολυσυζητημένης Τριλογίας των προσώπων που ‘γεννήθηκε’ το διάστημα μεταξύ 1976-1983 ), σε λιμπρέτο του ιδίου και της Κονστανς ντε Γιονγκ.

H όπερα επικεντρώνεται στη θεωρία του Γκάντι περί παθητικής αντίστασης απέναντι στην αδικία και το λιμπρέτο – το οποίο αντλείται από το «Μπαγκαβάτ Γκίτα», ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του ινδουισμού – ερμηνεύεται στα σανσκριτικά. Ο Γκλας δηλώνει ότι η μοιραία ‘απόσταση’ του θεατή από τον λόγο είναι απολύτως ηθελημένη καθώς «τον βοηθά να επικεντρωθεί στη μουσική, στα σκηνικά, στα κοστούμια και γενικότερα στη δράση». Μια εξαιρετικά εντυπωσιακή παραγωγή της Metropolitan Opera, που επιστρέφει για μια ακόμη φορά μετά το 2008. Στο ρόλο του «Γκάντι» ο Richard Croft στη συγκλονιστική, όπερα του Philip Glass, την οποία η εφημερίδα «Washington Post» αποκαλεί «όμορφο και βαθυστόχαστο θεατρικό έργο». Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα Τετάρτη στο «Δίαυλο» και το Σάββατο πρωί 11-13 στο Αχίλλειον. Μαζί θα προπωλούνται και εισιτήρια των επόμενων δύο παραστάσεων.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», ακολουθούν οι παραστάσεις: Handel: «Rodelinda» 3 Δεκεμβρίου, Gounod: «Faust» – Νέα παραγωγή, 10 Δεκεμβρίου, «The Enchanted Island» (Το Μαγεμένο Νησί) – Νέα παραγωγή, 21 Ιανουαρίου, Wagner: «Gοetterdammerung» (Το Λυκόφως των Θεών), 11 Φεβρουαρίου, Verdi: «Ernani» 22 Μαρτίου, Massenet: «Manon» – Νέα παραγωγή 7 Απριλίου, Verdi: «La Traviata» 20 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου