ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Να τα πούμε;» – Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

να-τα-πούμε-παραδοσιακά-κάλαντα-απ-266848

Εξαιρετική δισκογραφική δουλειά της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας με παραδοσιακά κάλαντα

Εντυπωσιάζει ο δίσκος της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας «Να τα πούμε;», που περιέχει παραδοσιακά κάλαντα Δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από την Walnut Entertainment και χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη ηχογράφηση με παραδοσιακά κάλαντα σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας.

Οι Γιώργος Νταλάρας, Πασχάλης Τερζής, Μπάμπης Τσέρτος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πίτσα Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στη δημιουργία του απόλυτου εορταστικού δίσκου. Εθιμα και παραδόσεις από την Ελλάδα και καλλιτέχνες, που εξυμνούν την καταγωγή τους από τις περιοχές σε έναν δίσκο με υπέροχα κάλαντα. H ορχήστρα Εστουδιαντίνα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, συνεχίζει να κρατά το μοναδικό έθιμο, που διατηρείται ακόμη ακέραιο και ανθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ολα τα τραγούδια είναι παραδοσιακά και διασκευάστηκαν από τα μέλη της Εστουδιαντίνας για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης.

Ερμηνεύουν οι Χρήστος Αηδονίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Encardia, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Καζούλης, Νεκταρία Καραντζή, Αρετή Κετιμέ, Καίτη Κουλλιά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θοδωρής Μέρμηγκας, Γιώργος Νταλάρας, Δέσποινα Ολυμπίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Χρήστος Σίκκης, Ασπασία Στρατηγού, Πασχάλης Τερζής, Διονύσης Τσακνής, Μπάμπης Τσέρτος.

Μουσικοί της Εστουδιαντίνας που συμμετέχουν στο cd είναι οι Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, μάντολα, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, μαντολίνο, Νίκος Μέρμηγκας λαούτο, λάφτα, μαντολίνο, Δήμος Βουγιούκας ακορντεόν, μεταλλόφωνο, Σταύρος Κουσκουρίδας κλαρίνο, φλογέρες, Κώστας Μερετάκης κρουστά, Θεόδωρος Μέρμηγκας ακουστική και κλασική κιθάρα, Νίκος Μπάιπας κανονάκι και Γιάννης Καραμανιώλας κοντραμπάσο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου