ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πλήθος κόσμου στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

πλήθος-κόσμου-στην-ετήσια-εκδήλωση-το-272073

Παρουσία πλήθους Καρδιτσιωτών, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τίμησε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα με την δέουσα επισημότητα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα, στους τάφους τους στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τους παραβρεθέντες καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου, ο Πρόεδρος Κων/νος Κουσαής, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία θεσμοθέτησης της ετήσιας αυτής τιμητικής εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια από τον κεντρικό φορέα των Καρδιτσιωτών.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Επίσκοπος Ευρίπου, κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς.

Τις δέουσες τιμές στους δύο μεγάλους νεκρούς απέδωσαν η εντυπωσιακή 30μελής Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης και τιμητικό άγημα χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος. Αναφέρθηκε στην σταδιακή εξέλιξή του στην ιεραρχία της Εκκλησίας και στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε, από όλους τους βαθμούς ιεροσύνης που κατείχε. Επεσήμανε τις αρετές της εντιμότητας και του αγνού πατριωτισμού που τον διέκριναν, αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη που είχε κι έδειχνε για την Καρδίτσα και τους συμπατριώτες του.

Για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα μίλησε ο Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο έργο που προσέφερε ο «Μαύρος Καβαλάρης», τόσο με την ιδιότητα του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού, με αποκορύφωμα την συμβολή του κατά την Μικρασιατική εκστρατεία στην πατρίδα του και στους πρόσφυγες, αλλά και τον συμφιλιωτικό του ρόλο στην μετεμφυλιακή εποχή της Ελλάδας.

Παρόντες στη δέηση ανάμεσα στο πλήθος των Καρδιτσιωτών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας, Γ. Κωτσός, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας, Ασ. Σκόνδρα, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Ν. Σαλαγιάννης, οι πρ. βουλευτές Βασ. Μπρακατσούλας και Ν. Καντερές, ο εκπρόσωπος των Αρχηγών Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και Γ.Ε.Σ., Συνταγματάρχης Δ. Σολωμός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κων. Νούσιος, ο Δήμαρχος Αργιθέας, Α. Στεργίου, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Φ. Καλογήρου, ο πρ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Ραχωβίτσας, πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών, Μικρασιατικών και Χιακών σωματείων, καθώς και συγγενείς των τιμωμένων προσώπων. Χαιρετισμούς για την εκδήλωση απέστειλαν οι Βουλευτές Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Λογιάδης, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παν. Νάνος, ο πρ. Υπουργός, Στ. Παπαθεμελής, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Κουμπουριανιτών Καρδίτσας.

Στεφάνια κατέθεσαν, πέραν του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Αργιθέας, η Ενορία Αγίου Θεοδώρου Αρτεσιανού Καρδίτσας. ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου και Βορείων Προαστίων, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

Στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα κατέθεσαν στεφάνια ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Αργιθέας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η δημοτική παράταξη «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Σύλλογος απανταχού Μορφοβουνιωτών, η Ένωση Μεσενικολιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μουζακιωτών Αθήνας «Ο Γομφεύς», ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου και Βορείων Προαστίων, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών και η Εστία Νέας Σμύρνης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών δεξιώθηκε όλους όσοι παρευρέθησαν σε παρακείμενη του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών καφετέρια, όπου οι Καρδιτσιώτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τα θέματα του Συλλόγου και της Καρδίτσας, αλλά και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου