ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Φως του γκαζιού» στο θέατρο Ελπίδα

το-φως-του-γκαζιού-στο-θέατρο-ελπίδα-274800

Για δύο παραστάσεις από την θεατρική ομάδα «αποΔΡΑΣΗ» του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου

Η θεατρική ομάδα «αποΔΡΑΣΗ» του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου παρουσιάζει το αστυνομικό θρίλερ «Το φως του γκαζιού» του Άγγλου συγγραφέα Patrick Hamilton, γραμμένο το 1938, στο Θέατρο Ελπίδα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019 για 2 μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο: Λονδίνο,1890…ο Τζακ και η Μπέλα Μάνιγκαν ζουν μία πληκτική ζωή, παρ’ όλη την οικονομική τους άνεση. Η Μπέλα είναι μία όμορφη γυναίκα έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου. Ο Τζακ είναι ένας παράξενος τύπος άγριος, απότομος, που προσπαθεί να υποτάξει το μυαλό και την σκέψη της γυναίκας του μειώνοντάς την συνεχώς, ασκώντας πάνω της λεκτική και σωματική βία και θυμίζοντάς της συνεχώς το τέλος της μητέρας της. Τον τελευταίο καιρό όμως, συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα οποία η Μπέλα αδυνατεί να εξηγήσει… Αντικείμενα χάνονται. Βήματα ακούγονται στο κλειστό επάνω πάτωμα. Και όλα αυτά υπό το φως του γκαζιού….

Ο ερχομός του επιθεωρητή Ραφ Πέτερσον θα αλλάξει όλη τη ζωή της Μπέλα μέσα σε ένα βράδυ. Τι συνέβη στο σπίτι που μένει το ζεύγος Μάνιγκαν; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τζακ Μάνιγκαν; Είναι πράγματι η Μπέλα ψυχολογικά ασταθής; Ήταν τρελή η μητέρα της στην πραγματικότητα; Φαντάζεται όντως πράγματα; Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των υπηρετριών του σπιτιού; Τι σκοπό έχει στ’ αλήθεια ο αδίστακτος και δολοπλόκος Τζακ;

Theatro

Η αλήθεια θα λάμψει και θα παρασύρει τους πάντες σε ένα απρόσμενο φινάλε.

«Το φως του γκαζιού»’ του Άγγλου συγγραφέα Patrick Hamilton, γραμμένο το 1938, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ με ευφυέστατη πλοκή, έντονη δράση και αγωνία. Είναι μία γροθιά στο στομάχι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη σιωπή των άλλων. Ενθαρρύνει τις γυναίκες που υποφέρουν από κάθε είδους βία και δεν τολμούν να μιλήσουν, να υψώσουν το ανάστημά τους σε κάθε άνδρα που τις κάνει κτήμα του και να ζητήσουν βοήθεια και κυρίως αποδίδει με εκπληκτικό τρόπο την θεία δίκη, την τιμωρία του κάρμα.Η αιώνια πάλη μεταξύ καλού και κακού ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας! Μαντέψτε ποιο θα νικήσει…

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Σταμπέλος αναφέρει ότι «Η ομάδα αποΔΡΑΣΗ δραστηριοποιείται τα 4 τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο και έχει ανεβάσει μία σειρά από πολύ αξιόλογες παραστάσεις. Για πρώτη φορά και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στο Αγρίνιο στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου , αποφασίσαμε να κάνουμε το μικρό βήμα στη μεγάλη πόλη και να φέρουμε ‘’Το φως του γκαζιού’’ κοντά σας. Είναι μία παράσταση που ετοιμάσαμε και δουλέψαμε με πολύ όρεξη και κόπο. Θα ήταν τιμή μας να παρακολουθήσετε την παράστασή μας και να στηρίξετε την προσπάθεια ενός ερασιτεχνικού επαρχιακού θιάσου που απαρτίζεται από αξιόλογους καλλιτέχνες , ο καθένας με το ξεχωριστό του ταλέντο και την αγάπη του για το θέατρο. Καλούμε τους απανταχού θεατρόφιλους της Αθήνας να μας ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια».

Η θεατρική ομάδα

Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Νατάσα Κοντοκώστα/Μάνα
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος/Τζακ Μάνιγκαν
Νάντια Φελώνη/Μπέλα Μάνιγκαν
Μαρία Καρδαμπίκη/Ελίζαμπεθ
Ειρήνη Κοζάνη/Νάνσυ
Γιάννης Σταμπέλος/Ραφ Πέτερσον

Συντελεστές
Διασκευή έργου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταμπέλος
Σκηνικά: Retronion
Μουσική: Νάντια Φελώνη
Πρωτότυπη ιδέα αφήγησης κειμένου: Νατάσα Κοντοκώστα
Μακιγιάζ: Η θεατρική ομάδα
Κοστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη
Κοστούμι Μπέλας Μάνιγκαν: Αρετή Μπλέτσα
Φωτογραφίες: Γιάννης Γρηγορίου

Patrick Hamilton
Πληροφορίες παράστασης
Ημερομηνία: Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
Θέατρο: Θέατρο Ελπίδας, Σμύρνης 5-7 Αθήνα
Ώρα: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948172619

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ενδείκνυται η τηλεφωνική κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.
Χορηγός επικοινωνίας: MAXMAG https://www.maxmag.gr/ , [email protected]
Για οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνείτε και στο [email protected]

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου