ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορευτική εξόρμηση στο Βελιγράδι

χορευτική-εξόρμηση-στο-βελιγράδι-278404

Η ομάδα του Ομίλου Ερευνών Πηλίου συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ

Η χορευτική ομάδα του Ομίλου Ερευνών Πηλίου εκπροσώπησε επάξια τη Μαγνησία και την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής International Folk Dance Festival στο Βελιγράδι. Ο Ομιλος αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής από την καλλιτεχνική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων Εύα Βασιλοπούλου, η οποία συνόδευσε την αποστολή.

Η χορευτική ομάδα ξεχώρισε με τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό, τις επιβλητικές φορεσιές και τους χορούς της Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Σερβία, τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τον ιερό ναό Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο των Βαλκανίων.

Στην πόλη του Βελιγραδίου ανέβηκαν στο φρούριο Καλεμέγκνταν και στον πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου.

Απόλαυσαν παραδουνάβια βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, καθώς επίσης στη Scadarljia με τη νυχτερινή ζωή και τους πλανόδιους μουσικούς, που τραγουδούν σερβικά παραδοσιακά τραγούδια. Στο παραδοσιακό οινοποιείο της όμορφης πόλης Sremski Karlovci δοκίμασαν το κρασί με τα 26 βότανα και μπαχαρικά.

Στο γραφικό Νόβι Σαντ απόλαυσαν τη θέα από το φρούριο Petrovarandin, περπάτησαν στην πανέμορφη αρχοντική πλατεία με τα γραφικά στενά και τη χριστουγεννιάτικη αγορά παραδοσιακών προϊόντων στο κέντρο της.

«Ηταν πολύ όμορφο ταξίδι, όπως άλλωστε είναι όλα τα ταξίδια του Ομίλου. Θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές μας, στον δάσκαλο Νίκο Μούτσελο, στο πρακτορείο Magnis Travel και στην πολύ δραστήρια πρόεδρο του Ομίλου Κατερίνα Τσελεπή» αναφέρει η αντιπρόεδρος Αλέκα Χαμιζίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου