ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Πομόριε της Βουλγαρίας το χορευτικό του Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος»

στην-πομόριε-της-βουλγαρίας-το-χορευτ-296637

Εντυπωσίασε στην Πομόριε της Βουλγαρίας το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος», στο πλαίσιο επίσκεψης μετά από πρόσκληση της αδελφής πόλης.

Την παλιά Αγχίαλο, σημερινό Πομόριε στη Βουλγαρία, τον τόπο καταγωγής των σύγχρονων Αγχιαλιτών του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα μέλη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος» με στόχο την ανανέωση σχέσεων φιλίας, που έχουν επισφραγιστεί με την αδελφοποίηση των πόλεων Νέας Αγχιάλου και Πομόριε. Με τη συνοδεία φίλων και μελών και άλλων συλλόγων από τον Βόλο και την Ευξεινούπολη η τετραήμερη επίσκεψη πρόσφερε σε όλους μοναδικές εμπειρίες χαρά και διασκέδασης σε συνδυασμό με ξεναγήσεις και πολιτιστικές συναντήσεις.

Στο κατάμεστο κλειστό θέατρο της Πομόριε τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος» με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη εντυπωσίασαν το κοινό αποσπώντας επαινετικά σχόλια και θερμό χειροκρότημα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Η Αγχίαλος» Βουλγαρίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του διατηρώντας στενές σχέσεις με τον αντίστοιχο της Νέας Αγχιάλου που δίνει το «παρών» κάθε χρόνο, πιστοποιώντας τη θέρμη των δεσμών συνεργασίας.

Από τον Βόλο και την Ευξεινούπολη, με ρίζες από την Ανατολική Ρωμυλία τα μέλη της αντιπροσωπείας, ταξίδεψαν με τη συνοδεία των μελών του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής και των μελών του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, καθώς και της αντιδημάρχου Βόλου Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για αντίστοιχη δράση την επόμενη χρονιά και με τη χαρά της σχετικής αναμονής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου