ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκαν «Τα τσίπουρα στον Βόλο»

παρουσιάστηκαν-τα-τσίπουρα-στον-βόλ-296718

To βιβλίο του Αλέξανδρου Ψυχούλη «Τα τσίπουρα στον Βόλο» παρουσιάστηκε χθες στο κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου.

Γεύσεις και αρώματα γέμισαν τον χώρο της εκδήλωσης, με τους ακροατές «συνδαιτυμόνες» να βιώνουν συναρπαστική νοερή περιήγηση στο προϊόν, που διαθέτει αναρίθμητους ένθερμους φίλους.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Νήσος, ομιλητές ήταν οι Χρύσα Δραντάκη ιστορικός τέχνης, Ιωάννα Λαλιώτου ανθρωπολόγος, Θάνος Σταθόπουλος συγγραφέας, Ελένη Ψυχούλη συντάκτρια γαστρονομίας και Αλέξανδρος Ψυχούλης εικαστικός, συγγραφέας.

Οπως ανέφερε ο συγγραφέας, το εγχειρίδιο απευθύνεται στον «ξένο», σ’ αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή.

Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το οικείο, που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία προς μία τις παραμέτρους, που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσιπουροσυνεύρεση τα χαρακτηριστικά εμπειρίας.

Η χθεσινή παρουσίαση ήταν ένα νοερό ταξίδι σε γεύσεις και αρώματα από τη γη της Μαγνησίας, που χαρίζει απλόχερα τα προϊόντα της, κερδίζοντας, δικαιολογημένα, περίοπτη θέση στον εθνικό γαστρονομικό χάρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου