ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις πολιτισμού στο Βόλο

δράσεις-πολιτισμού-στο-βόλο-309732

Ανοιξε ο χειμερινός κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2019»

Συνεχίζεται ο χειμερινός κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2019» που αποτελούν θεσμό και έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Διοργανώνονται από το ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Δήμο Βόλου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλους φορείς.

Είναι μια προσφορά του ιδρύματος στην κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να προβληθούν οι Βολιώτες καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους σκοπούς του ιδρύματος, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 0 πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος Αφων Δεληγεώργη Νικόλας Δεληγεώργης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του χειμερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2019».

Οι εκδηλώσεις είναι: Κοινωνικές και περιλαμβάνουν Πνευματικά Κέντρα, Κοινωνικά Κέντρα, Κέντρα Νεότητας, Κέντρα Πολιτών. Καλλιτεχνικές και περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις που θα γίνουν στις αίθουσες τέχνης «Ηλιου Μέλαθρον» και «Art Place».

Επίσης βραδιές μουσικής διαφόρων αποχρώσεων με ελαφρά ελληνικά τραγούδια, έντεχνα λαϊκά, ιταλικές καντσονέτες, οπερέτες, διεθνείς επιτυχίες κινηματογράφου, ροκ μουσική, χορευτικά λάτιν, τάγκο, οριεντάλ, λαϊκά που θα γίνουν στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στο «Αχίλλειον» και στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες με θέματα τεχνικής φύσεως και οικονομίας που αφορούν στην πόλη του Βόλου και θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Σουλιώτη – δωρεά.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 8 μμ θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου στο «Αχίλλειον». Συντελεστές Κ. Ζεμπίλας – Ι. Κουκουνίτσας.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στα κατηχητικά του Αγίου Νικολάου παρουσίαση βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη – δωρεά.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 10.50 το πρωί, στο προαύλιο του Αγίου Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί παράθεση γεύματος.

Επίσης την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στα κατηχητικά του Αγίου Βασιλείου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη – δωρεά.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στα κατηχητικά του Αγίου Τρύφωνος, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη – δωρεά.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 8.30 το απόγευμα εγκαινιάζεται Πνευματικό Κέντρο στον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 8 το απόγευμα εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μποζά. Η αίθουσα τέχνης βρίσκεται στην διεύθυνση Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας στον 1ο όροφο.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα γίνει παράθεση γεύματος στον προαύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μαϊπά στην αίθουσα τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον». Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας στον 1ο όροφο.

Επίσης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στην αίθουσα «Ηλίου Μέλαθρον» θα γίνει παράθεση γεύματος – βράβευση προσωπικότητας. Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας, 1ος όροφος.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 το απόγευμα, εγκαίνια πνευματικού κέντρου στον ιερό ναό Αγίας Αννας.

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 8.30 μμ εγκαίνια πνευματικού κέντρου στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου