ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα σε ήρωα

αφιέρωμα-σε-ήρωα-313563

Συγκινητική εκδήλωση για το Δημήτριο Κασλά στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Συγκινητική εκδήλωση για τον Δημήτριο Κασλά διοργανώθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Πηλιορείτη αγωνιστή Δημήτριο Κασλά, που ηγήθηκε της υπεράσπισης του θρυλικού υψώματος 731 στις αρχές Μαρτίου 1941.

Το αφιέρωμα έγινε με πρόταση του μαθητή της Γ΄ Λυκείου Αγγελου Μήτσου, ο οποίος έκανε την επιλογή των ιστορικών κειμένων και των αποσπασμάτων συνεντεύξεων από τα αρχεία της ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος δηλώνει αθόρυβος μικρός ερευνητής της σύγχρονης ιστορίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του συντονιστή Εκπαιδευτικού Εργου Πληροφορικής του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Αλέξανδρου Καπανιάρη και του Δημητρίου Ι. Κασλά, εγγονού του ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά.

Ο κ. Καπανιάρης κατέθεσε με βιωματικό λόγο στους μαθητές την πορεία των ερευνών του σχετικά με τη δράση του Κασλά στο ύψωμα 731 και μετέδωσε το πάθος του ερευνητή στο προσεκτικό ακροατήριο, ενώ τόνισε την ικανοποίησή του για ενασχόληση του μαθητή μας για το θέμα. Ακολούθησε η παρέμβαση του Δημητρίου Κασλά, ο οποίος με έντονη συγκινησιακή φόρτιση αναφέρθηκε στον παππού του και ευχαρίστησε τους μαθητές του σχολείου, που με ιδιαίτερη προσοχή αφουγκράστηκαν την ηρωική πορεία, αλλά και το άδοξο τέλος του Κασλά από τις τότε κυβερνήσεις.

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν τους δύο επισκέπτες, αλλά και τους μαθητές που διοργάνωσαν την παρουσίαση, γιατί ανέδειξαν άγνωστη πτυχή της ιστορίας, αλλά και παράλληλα άκρως σημαντική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου