ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργα με έμπνευση και χρώμα

εργα-με-έμπνευση-και-χρώμα-314557

Εγκαινιάστηκε χθες η αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Αριστείδη Λαούδη στο νέο τέρμιναλ

Αφιερωμένη στο έργο του αείμνηστου λαϊκού ζωγράφου Αριστείδη Λαούδη είναι η αναδρομική έκθεση, που εγκαινιάστηκε χθες στο νέο τέρμιναλ του λιμανιού του Βόλου, με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Δεκάδες φίλοι του πολιτισμού παρευρέθηκαν στην επίσημη πρώτη της αναδρομικής έκθεσης, που φωτίζει όλες τις πτυχές της έμπνευσης ενός ευαίσθητου δημιουργού, ο οποίος άφησε το αποτύπωμα και τη σφραγίδα του με χρώμα και εντυπωσιακά ζωγραφικά έργα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από όλες τις φάσεις της δημιουργικής του πορείας και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτός» Ιγνάτιο, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του δημιουργού, τη σημασία του έργου του παράλληλα της διατήρησης της παράδοσης. Εμφανώς συγκινημένος ο γιος του μπάρμπα Αριστείδη, Κώστας Λαούδης, μίλησε από καρδιάς για τον πατέρα του, τις εικόνες που αποτύπωσε με χρώμα, ενώ υπογράμμισε ότι η καλλιτεχνική παρακαταθήκη του παραμένει πάντα ζωντανή μέσα από τα έργα του.

Την κεντρική παρουσίαση έκανε ο Θοδωρής Σδρούλιας, αρχιτέκτων, δημοσιογράφος, ο οποίος επιμελήθηκε την προβολή προσωπικών ντοκουμέντων του αείμνηστου καλλιτέχνη, τον οποίο χαρακτήρισε «διορατικό και δημιουργικό» στη διάρκεια της ομιλίας του.

Οι δημιουργίες του Αριστείδη Λαούδη πάρα πολλές και αξιόλογες, απέσπασαν θετικές κριτικές από τον Κίτσο Μακρή, τον γνωστό ιστορικό τέχνης Στέλιο Λυδάκη, τον διάσημο φωτογράφο George Meis, τον Κώστα Λιάπη, τους αείμνηστους Γιώργο Καφενταράκη, Γιώργο Θωμά και πολλούς ακόμη.

Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στον Βόλο και την Αθήνα. Απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και ιστορικών της τέχνης. Για τους λόγους αυτούς ο Στέλιος Λυδάκης τον συμπεριέλαβε στην έκδοση του ιδρύματος Παναγιώτη και Εφης Μιχελή «Οι Ελληνες ναΐφ ζωγράφοι», τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη έκδοση και με διαφορετικά έργα.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η οικογένεια του αείμνηστου μπάρμπα Αριστείδη, όπως ήταν γνωστός, στη διάρκεια της έκθεσης θα διαθέσει ορισμένους πίνακές του, το οικονομικό αποτέλεσμα των οποίων θα αποδοθεί στη στήριξη ορισμένων εξαιρετικών περιπτώσεων, που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται τα ονόματά τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 10.00 – 13.00. ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου