ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεματοφύλακες πολιτισμού

θεματοφύλακες-πολιτισμού-314603

Παρουσιάσεις βιβλίων του Βίκτωρα Κοντονάτσιου από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς»

Δύο εκδηλώσεις διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού «Οθρυς» στη διάρκεια του Νοεμβρίου και επίκεντρο την τοπική ιστορία.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση δύο πολύ σπουδαίων και μοναδικών βιβλίων τοπικής ιστορίας.

Το πρώτο είναι η επίτομη πολυτελής έκδοση με τίτλο «Η περιοχή του Αλμυρού στην ιστορία», η οποία περιέχει την πλήρη ιστορική πορεία του τόπου από τη μυθολογική έως και τη σύγχρονη εποχή.

Το δεύτερο έχει τίτλο «Η ιστορία της περιοχής Αλμυρού σε δέκα μαθήματα» και περιλαμβάνει όλα όσα διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των δέκα δίωρων μαθημάτων τοπικής ιστορίας, τα οποία διοργανώθηκαν από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο 2019 στην αίθουσα ομιλιών της Φιλάρχαιου.

Συγγραφέας και των δύο έργων είναι ο πρόεδρος της Φιλάρχαιου και εμβριθής ερευνητής της τοπικής ιστορίας Βίκτωρ Κοντονάτσιος.

Θα μιλήσουν για τα βιβλία η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού Χρυσούλα Τζαφλέρη, η οποία και παρακολούθησε τα μαθήματα, ο θεολόγος καθηγητής του Γυμνασίου Σούρπης και μέλος του Δ.Σ. Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει την εκδήλωση η αντιπρόεδρος Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Για το θέμα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δύο βιβλίων, τα οποία θα διατεθούν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές εκείνη την ημέρα. Καλεί επίσης όλους να επιδείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον τόπο και την ιστορία του, προσερχόμενοι την ημέρα των εκλογών και δηλώνοντας υποψηφιότητα για την εκλογή τους στο νέο Δ.Σ. «Με τον τρόπο αυτόν θα ενδυναμωθεί η Φιλάρχαιος, θα ανανεωθεί το Δ.Σ. και θα συνεχιστεί η λαμπρή πορεία του πλέον ιστορικού και ένδοξου σωματείου σε όλη τη Θεσσαλία» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Φιλάρχαιου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου