ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπες εικαστικές πινελιές

πρωτότυπες-εικαστικές-πινελιές-422513

Εργα ζωγραφικής και γλυπτικής, πρωτότυπες δημιουργίες με την σφραγίδα ευαισθησίας του Γιάννη Χρυσάφη, περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ο δημιουργός, πρώην Βαλκανιονίκης της ποδηλασίας, παρουσιάζει για πρώτη φορά την δουλειά του στο ευρύ κοινό, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτοδίδακτος. «Το αρχικό στάδιο ήταν η ζωγραφική και στην συνέχεια προχώρησα στην γλυπτική σε μάρμαρο, πέτρα, ξύλα από την θάλασσα, συνθέσεις κ.λ.π. Είναι κάτι που βγαίνει από την ψυχή μου. Είναι ένα μέσο ίασης. Ένα ψυχοφάρμακο μπορώ να πω. Βγάζω από μέσα μου ότι καλύτερο υπάρχει, για το δώσω στους γύρω μου, μέσα από την δουλειά μου. Προσπαθώ να φέρω τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να κάνει μόνος του» υπογραμμίζει ο αυτοδίδακτος δημιουργός, που ακολουθεί το εικαστικό του ένστικτο.

Οποιοδήποτε υλικό το οποίο του κεντρίζει το ενδιαφέρον, μετουσιώνεται σε έργο τέχνης. Ένα κομμάτι ξύλου, μια πέτρα, κοχύλια ή οτιδήποτε άλλο, αποκτά εικαστική διάσταση μέσα από την ματιά και την ευαισθησία του Γιάννη Χρυσάφη. «Η αρχική μου ιδέα είναι ότι δεν φτιάχνω κάτι εγώ, αλλά προσπαθώ να απελευθερώσω, να φέρω στην επιφάνεια αυτό που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο υλικό. Ασχολούμαι με όποιο υλικό ή αντικείμενο μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και μπορεί πχ μια πέτρα να υπάρχει στον κήπο μου επί πολύ καιρό, μήνες ή και χρόνια και κάποια στιγμή νιώθω την εσωτερική ανάγκη να ασχοληθώ μαζί της και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα» τονίζει ο ίδιος.

Παρότι ασχολείται δεκαέξι χρόνια με το συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να δείξει τα έργα του στο ευρύ κοινό. Στην πρώτη του έκθεση παρουσιάζει το σύνολο της δουλειάς του, από τα πρώτα χρόνια, από το 1955, περίοδο κατά την οποία άρχισε να ασχολείται με την ζωγραφική, καθώς και έργα των τελευταίων χρόνων, που περιλαμβάνουν γλυπτά σε μάρμαρο, πέτρα και όλο γενικά το εύρος της δουλειάς του. Ο πολυπράγμων δημιουργός, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης στην ποδηλασία το 1989 και σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία, εργάζεται ως υδραυλικός και όπως υπογραμμίζει «όλα τα βήματα που ακολούθησα, με οδήγησαν εδώ που βρίσκομαι σήμερα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου