Εγκαινιάζεται το ιστορικό αρχείο των προσκόπων Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-02, 14:34:38
Εγκαινιάζεται το ιστορικό αρχείο των προσκόπων Μαγνησίας

Ανοιχτή εκδήλωση για την τελετή εγκαινίων του ιστορικού αρχείου των προσκόπων της Μαγνησίας διοργανώνεται απόψε Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 19.00 στο κτίριο των προσκόπων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Κωνσταντά, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας.

Το ιστορικό αρχείο των προσκόπων της Μαγνησίας περιλαμβάνει διασωθέντα τεκμήρια της τοπικής προσκοπικής ζωής, που σχετίζονται με την πορεία και τη δράση του ελληνικού προσκοπισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Mε την ευκαιρία του εορτασμού των 110 χρόνων ζωής του ελληνικού προσκοπισμού, το ιστορικό αρχείο των προσκόπων της Μαγνησίας φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προβολή της ιστορίας του μαγνησιώτικου προσκοπισμού και στη νέα εποχή.

Το ιστορικό αρχείο των προσκόπων Μαγνησίας φιλοξενεί τεκμήρια σημαντικών στιγμών της τοπικής κίνησης άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του Βόλου των τελευταίων εκατόν δέκα ετών.

Ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθειες ετών για τη συλλογή υλικών, τη διάσωση αρχειακών αντικειμένων και αναμνηστικών πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων, που ξεχώρισαν στα προσκοπικά δρώμενα της πόλης.

Το ιστορικό αρχείο είναι χώρος, που θυμίζει την υπερεκατονταετή πορεία προσφοράς και εθελοντισμού των προσκόπων της Μαγνησίας.

Στην ολοκλήρωσή του συνέβαλαν οι Παναγιώτης Κωνσταντάς, Ιορδάνης Φλαμουρτζόγλου, Κώστας Τατάκος, Γιώργος Εμβαλωτής, καθώς και πολλοί παλιοί, αλλά και νέοι πρόσκοποι της Μαγνησίας, που προσέφεραν αρχειακό υλικό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=